Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antal Arpad, după ce UDMR a propus taxa de solidaritate: 'Ar aduce aproape 1,4 miliarde de euro în bugetul statului'

Antal Arpad

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a declarat, joi, că taxa de solidaritate propusă de formaţiunea sa ar putea aduce circa 1,4 miliarde de euro anual la bugetul de stat, anunță Agerpres.

Conform propunerii UDMR, taxa de 1% ar urma să fie aplicată companiilor cu o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an, în această categorie intrând în mare parte firme multinaţionale.

Antal Arpad a mai spus că propunerea nu a fost, deocamdată, agreată de coaliţie, dar că UDMR nu vrea să renunţe la acest proiect.

"Deocamdată nu a fost agreată în coaliţie (...) Noi considerăm că în perioadă de criză socială, economică, de sănătate şi aşa mai departe trebuie să fie solidari cei care sunt bogaţi cu cei săraci şi nu săracii trebuie să fie solidari cu săracii. Tocmai de aceea am propus, considerând că acele societăţi comerciale care au o cifră de afaceri de cel puţin 100 milioane de euro pot fi solidare cu populaţia României. Vorbim în majoritatea cazurilor de firme multinaţionale. Deci, dacă vă uitaţi pe listă, pe primele 20 de locuri veţi găsi firme din zona producătoare de maşini, din zona de energie, din zona de comerţ şi aşa mai departe, deci în mare parte vorbim de firme multinaţionale", a declarat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, suma de 1,4 miliarde de euro provenită din taxa de solidaritate ar putea ajuta la acoperirea deficitului la bugetul de stat.

"Considerăm că un procent de 1% din cifra de afaceri ca şi taxă de solidaritate pe o perioada limitată de 2 ani sau maximum 3 ani ar putea să ajute bugetul ţării pentru a putea face acele plăţi în zona socială de care are nevoie societatea românească. Aici vorbim, în acest moment, de 316 societăţi, deci 316 societăţi sunt care îndeplinesc acest criteriu de cifră de afaceri de minimum 100 de milioane de euro, iar 1% din cifra lor de afaceri înseamnă aproape 1,4 miliarde de euro pe an. Deci, vă daţi seama, 1,4 miliarde de euro înseamnă aproape 7 miliarde de lei, iar azi se vorbeşte despre un deficit de 5 miliarde, că, vai, anul viitor ne lipsesc 5 miliarde ca să putem închide bugetul. Deci, asta ar putea fi o soluţie. Noi în continuare dorim ca această taxă să fie instituită", a mai spus Antal Arpad, care este şi liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.