Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antarctica: Topirea precoce a gheţii a afectat o colonie de pinguini Adelie

realitatea.net
pinguini

Gheaţa marină din jurul unei imense colonii de pinguini Adelie din Antarctica s-a topit mai devreme în acest an, conform observaţiilor unui grup de oameni de ştiinţă din Noua Zeelandă aflaţi sâmbătă la faţa locului, scrie Agerpres.

Cape Bird, situat în Peninsula Antarctică, adăposteşte circa 30.000 de perechi de pinguini Adelie care se bazează pe gheaţa marină pentru a vâna krill şi peşte pentru puii lor. 

Specialistul în ecologie din cadrul institutului de cercetare Landcare Research, Dean Anderson, care monitorizează sezonul de împerechere al acestor pinguini, a declarat că gheaţa marină din această zonă s-a disipat cu circa două săptămâni în urmă, un eveniment neobişnuit. 

"Adulţii petrec mai mult timp în larg şi fac mai puţine drumuri înapoi la pui", a explicat el adăugând că acestora din urmă vor fi mai flămânzi şi, prin urmare, mai vulnerabili la atacurile exemplarelor de lup de mare.

Citește și: Tom Hardy şi soţia sa, Charlotte Riley, au devenit părinţii unui băiețel care va purta numele Forrest

Studiul lui Anderson se concentrează pe Aria Maritimă Protejată (MPA) din Marea Ross în care pescuitul este interzis. Aceasta este cea mai mare MPA din lume şi se întinde pe 1,55 milioane de kilometri pătraţi. 

Pinguinii Adelie reprezintă un subiect perfect de cercetare deoarece specia se bazează pe apa mării pentru supravieţuire, iar schimbările survenite la nivelul teritoriului de pescuit pot avea un impact important asupra sănătăţii lor, a declarat Anderson. 

Oamenii de ştiinţă au precizat că este deocamdată prea devreme să se poată pronunţa în legătură cu motivul pentru care gheaţa s-a topit atât de devreme în acest an, în opinia lor putând fi vorba fie de un eveniment natural, fie de un efect al schimbărilor climatice. 

Tehnicianul Brian Karl, care şi-a petrecut 26 de ani în zona Cape Bird luând parte la diverse studii, a declarat că de obicei gheaţa marină se topeşte abia la sfârşitul lunii ianuarie, când puii sunt deja mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.