Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antena 3 spune că a detonat BOMBA, înainte de audierea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European: Un membru CSM spune că 'e de DOSAR PENAL' - DOC

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi PG

Antena 3 a prezentat, luni seara, o serie de documente semnate de Laura Codruța Kovesi, pe când era șefă la DNA! Conform lui Mihai Gâdea, documentele reprezintă ”o bombă de presă”, ele conținând acordul și cererea DNA de a permite SRI participarea la cercetarea penală a celor supravegheați.

Un alt documente prezentat este un mandat judecătoresc emis direct către SRI pentru supravegherea unei persoane, recunoscându-se că Serviciul este organ de cercetare penală.

Citește și: Kaufland majorează salariile angajaților! Totul se întâmplă de la 1 martie

În documentele semnate de Kovesi, se precizează ca rapoartele să fie făcute ritmic, o dată pe săptămână, iar două unități militare ale SRI să fie beneficiar secundar. ”Kovesi cere interceptarea unui ministru face beneficar secundar SRI condus de Coldea si de Maior”, a precizat Gâdea.

Unul dintre membrii CSM a declarat că documentele senate de Kovesi ar trebui să constituie un dosar penal pe numele acesteia.

Citește și: Este oficial! Programul Prima casă continuă și în acest an

”Este foarte grav. Este de un dosar penal. E o încălcare evidentă a CPP care spune cine poate efectua cercetarea penală. E o cooperare de echipe mixte.”, a spus Victor Alistar  la Antena 3.

În primul document, semnat 23 iulie 2014, Kovesi face o solicitare ca să fie comunicat către UM 0192 București ”că acordăm acestora calitatea de beneficiar secundar al actelor de autorizare menționate”.

În cel de-al doilea document, semnat 14 februarie 2014, se precizează că ”În vederea efectuării în condiții optime a urmăririi penale, se desemnează, în calitate de beneficiari secundari, UM 0217 București și UM 0683 Drobeta Turnu Severin din cadrul Seriviciului Român de Informații.”.

Citește și: Robert Turcescu a izbucnit în emisiunea lui Rareș Bogdan: ‘Nu vi se pare că e de noaptea minții?’ .

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.