Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antenorul demis de Mihaela Buzărnescu dă cărțile pe față: De ce a intrat revelația anului 2018 în COLAPS

accidentare Mihaela Buzărnescu

Septimiu Frăţilă a oferit "explicaţii din interior" într-un interviu pentru Adevărul despre declinul Mihaelei Buzărnescu, jucătoarea care a înregistrat, într-un moment în care puţini îi mai dădeau şanse, la borna de 30 de ani, o ascensiune fulminantă în WTA, semnând premieră după premieră.

Fostul jucător de tenis, în vârstă de 33 de ani, a început să îi fie alături Mihaelei în primăvara lui 2017, la doi ani de la retragerea sa din tenisul profesionist. Mihaela a ţinut să accentueze în repetate rânduri aportul lui Frăţilă, însă colaborarea a luat sfârşit chiar mai devreme decât s-ar fi crezut, iar antrenorul a mărturisit, acum, pentru Adevărul, că, de fapt, "ruptura" a venit după ediţia 2018 a turneului de la Bucureşti. "Vreau să spun doar că Mihaela Buzărnescu s-a dus singură spre înfrângeri, nu cu mine! Sincer, după turneul de la Montreal, în care s-a accidentat, eu am prevăzut că nu va urma o etapă bună în cariera ei, dar, având în vedere că nu mai lucram cu ea, n-am avut cum să intervin", a declarat Septimiu Frăţilă pentru sursa citată.

Citește și: Explicație halucinantă! De ce nu are România autostrăzi

Turneul de la Toronto, cel în care Mihaela Buzărnescu s-a accidentat la gleznă, a pus practic capac unei perioade extrem de bune a româncei. Din păcate pentru tenismena cu un doctorat în Educaţie Fizică şi Sport, revenirea se dovedeşte a fi una teribil de grea, aceasta reuşind o singură victorie în cele 10 partide disputate în noul sezon.

Septimiu Frăţilă a venit cu precizări interesante, explicând exact şi cum a ajutat-o pe sportiva pregătită aproape întreaga carieră de tatăl său.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Câte puncte o despart de locul 1

"Eu nu mi-am dorit niciodată o carieră ca antrenor de tenis, mai ales că nici n-am jucat la un nivel foarte înalt. Eu nu sunt un antrenor care să-ţi schimbe lovirea mingii, de exemplu. Pe Mihaela am ajutat-o nu atât de mult tehnic, ci mai mult din punct de vedere mental", a punctat fostul om din loja lui "Miki".

"Mi-am dat seama de nişte lucruri pe care alţii ar fi trebuit să le vadă până când ea a făcut 29 de ani! De pildă, după un turneu, mi-am dat seama că ea, efectiv, nu vede bine mingea! Şi am convins-o, la revenirea în ţară, să mergem la un control la oftalmolog. Cu greu a acceptat să folosească lentile de contact pentru a-şi îmbunătăţi vederea. La un moment dat însă, a început să aibă nişte iritaţii la ochi din cauza acestor lentile. Ştiţi ce i-a spus tatăl ei? Să nu le mai folosească, deşi inclusiv doctorul recomandase folosirea lor! Adică, vorbim despre nişte lucruri care sunt împotriva logicii...", a declarat Frăţilă pentru Adevărul.

Citește și: Șerban Nicolae pune tunurile pe bănci! Legea care va analiza la sânge instituțiile bancare

Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor sportive din circuit, greutatea a reprezentat o piedică şi pentru Mihaela Buzărnescu, afirmă Septimiu Frăţilă.

"Am văzut-o prima dată în aprilie 2017. Atunci, avea vreo 64, 65 de kilograme. Primul sfat pe care i l-am dat a fost că trebuie să slăbească. În două luni şi ceva a ajuns la 58 de kilograme, iar în iunie a câştigat turneul ITF din Ungaria. Ea a început să facă ce îi spuneam, fiindcă vedea rezultatele pe teren", a adăugat acesta.

Citește și: Gigi Becali reacționează! Prima reacție după decizia CAB în cazul lui Cristi Borcea: ‘Mai stă o lună-două în pușcărie’

Fostul colaborator al Mihaelei, devenit antrenor principal după Roland Garros 2018, blamează o schimbare în gândire pentru declinul ce a urmat.

"La Montreal, în care s-a accidentat, şi în care deja era pe cont propriu, a venit cu o altă gândire. Spun atât: ea e o jucătoare de moral. Şi, între timp, şi-a schimbat total gândirea. Mai multe nu vreau să spun", a declarat Septimiu Frăţilă, care încă mai consideră posibilă o redresare a Mihaelei, cu condiţia ca aceasta să fie influenţată corect de cei din jurul său.

Citește și: Dezvăluire șocantă! Ce refuză Liviu Dragnea de pe patul de spital .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.