Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anthony Blinken: Avem informații că China se gândește să ofere 'sprijin letal' Rusiei

Xinhua
vladimir putin xi jinping

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că SUA sunt îngrijorate de sprijinul acordat de China armatei ruse, mai exact că Beijingul ia în considerare furnizarea de arme letale Moscovei, scrie Sky News, conform Mediafax.

„Am urmărit acest lucru foarte îndeaproape”, a declarat Blinken, la CBS, în timp ce se afla la Munchen. El a spus că SUA au văzut deja companii chinezești care oferă sprijin neletal Rusiei.

„Îngrijorarea pe care o avem acum se bazează pe informațiile pe care le deținem, potrivit cărora se gândesc să ofere sprijin letal, iar noi le-am spus foarte clar că acest lucru ar cauza o problemă serioasă pentru noi și în relația noastră”, a spus Blinken.

Blinken a precizat că „sprijin letal” se referă la arme, printre alte elemente.

„Există o întreagă gamă de lucruri care - care se încadrează în această categorie, de la muniție până la arme în sine”, a declarat el pentru CBS.

Nu au fost prezentate dovezi

CNN a relatat sâmbătă că există semne că Beijingul vrea să „se strecoare până la linia” de a oferi ajutor militar letal Rusiei fără a fi prins, potrivit oficialilor americani, care nu au dorit să descrie în detaliu informațiile care ghidează SUA în această evaluare.

Într-un interviu acordat duminică postului NBC, Blinken a refuzat, de asemenea, să ofere ce dovezi au SUA, dar a spus că el crede că acestea vor fi „dezvăluite în curând”.

Oficialii au împărtășit informațiile cu aliații și partenerii la Conferința de Securitate de la Munchen din ultimele zile.

În ceea ce privește armele și echipamentele pe care SUA intenționează să le furnizeze Ucrainei, Blinken nu a vrut să spună dacă se așteaptă la o schimbare de politică pentru a da undă verde avioanelor de luptă americane. Blinken a declarat că este o provocare să instruiască luptătorii ucraineni cu echipamente necunoscute, dar a reiterat că SUA continuă să se angajeze cu Kievul în legătură cu ceea ce au nevoie.

El a spus că ar fi esențial să pregătească Ucraina pentru ceea ce Blinken preconizează că va fi propria sa contraofensivă împotriva Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.