Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anthony Fauci spune că vaccinul Moderna cu două doze nu are niciun efect asupra tulpinii sud-africane

CNBC
Anthony Fauci

Efectul neutralizant anti-COVID-19 produs de schema de vaccinare din două doze cu serul Moderna este ''substanţial mai redus'' împotriva noii variante Omicron a coronavirusului, a declarat miercuri dr. Anthony Fauci, şeful Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din SUA, potrivit Reuters.

Totuşi, adaugă Fauci, care a vorbit în timpul unui briefing de presă la Casa Albă, doza de supra-rapel (''booster'') cu serul Moderna induce o activitate neutralizantă ''la nivelul corespunzător neutralizării Omicron''.

La rândul ei, directoarea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a precizat la acelaşi briefing că varianta Omicron are o rată de multiplicare ridicată, producând o dublare a infectărilor aproximativ la fiecare două zile, fiind astfel mai contagioasă decât varianta Delta. Aceasta din urmă este în continuare dominantă în SUA, dar procentul infectărilor cu varianta Omicron creşte.

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat săptămâna trecută că vaccinul lor anti-COVID-19 este eficace împotriva variantei Omicron dacă este administrat în trei doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.