Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anti-ROMEO, trupele speciale ale poliţiei împotriva VIOLATORILOR din India - FOTO/VIDEO

Poliţia din statul indian Uttar Pradesh (nord) a început să desfăşoare aşa-numite 'echipe anti-Romeo' care efectuează verificări inopinate în spaţii publice, măsură menită să diminueze cazurile de hărţuire sexuală şi agresare a femeilor, au afirmat miercuri oficiali indieni, relatează DPA, conform agerpres.

Acţiunea survine la câteva zile după ce preotul hindus Yogi Adityanath a preluat funcţia de ministru-şef de stat după ce Partidul naţionalist hindus Bharatiya Janata (BJP)a obţinut o victorie categorică în alegerile parlamentare.

content-image

Campania a fost lansată marţi, şi până la 15 bărbaţi au fost reţinuţi în capitala statului Lucknow şi în alte districte, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Rahul Srivastava. Băieţi care aşteptau în apropierea unor şcoli şi colegii de fete au fost de asemenea reţinuţi şi interogaţi.

Mormântul lui Iisus Hristos a fost REDESCHIS - FOTO/VIDEO

'Ideea este de a revendica spaţii publice şi de a le face sigure pentru femei', a declarat comandantul poliţiei locale, Javeed Ahmad, pentru postul de televiziune NDTV.

Echipe numite 'anti-Romeo' au fost o promisiune cheie inclusă în programul electoral al BJP în cadrul alegerilor care au avut loc recent.

Uttar Pradesh, cel mai populat stat din India, are cel mai înalt nivel de criminalitate. Datele guvernamentale indică cel mai mare număr de cazuri de infracţiuni împotriva femeilor, între care agresiunea sexuală.

Declaraţie DURĂ a unui lider european: 'Cheltuiţi banii pe alcool şi femei, iar apoi cereţi ajutor!'

'Măsura vizează eliminarea huliganilor, vagabonzilor şi a indivizilor care stau la pândă în centre comerciale, colegii, săli de antrenament şi care tachinează fetele sau se holbează la ele în public, creând un mediu nesigur pentru acestea', a spus Srivastava.

Nu este clar deocamdată dacă au fost elaborate indicaţii clare pentru aceste echipe de intervenţie ale poliţiei. Presa internă şi-a manifestat preocuparea în legătură cu posibile cazuri de hărţuire de către poliţie şi cu valoarea morală a acestei măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.