Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antisemitismul este în atenția SUA și OSCE

Cătălin Raiu, președintele FoRB România și membru al panelului de experți pe libertate religioasă la OSCE, a participat la invitația U.S. Commission on International Religious Freedom’s (USCIRF) la prezentarea raportului despre antisemitism în regiunea OSCE și politicile publice dezvoltate de SUA în acest domeniu.

Ca și în cazul libertății religioase, efortul de combatere a antisemitismului se construiește în regiunea OSCE prin politici publice rezultate în urma unui dialog instituționalizat și transparent cu toți actorii care pot furniza expertiză și bune practici.

Pandemia actuală a accentuat circulația teoriilor conspiraționiste antisemite, au apărut diferite decizii ale instanțelor europene care pun în pericol consumul de alimente Kosher, s-au intensificat acțiunile de profanare a cimitirelor și monumentelor funerare evreiești etc.

Combaterea antisemitismului trebuie însoțită de politici publice privind promovarea libertății religioase. Lipsa de acțiune a autorităților publice în domeniul libertății religioase este precondiția ideală pentru dezvoltarea atitudinilor antisemite pe termen lung.

Concluziile raportului au fost prezentate de Gayle Manchin, Gary Bauer, Andrew Srulevitch și David Weinberg.

U.S. Commission on International Religious Freedom (USCIRF) este o entitate guvernamentală, bi-partizană, înființată de Congresul SUA pentru a monitoriza, analiza și a emite rapoarte asupra libertății religioase. USCIRF face recomandări de politici publice în domeniul libertății religioase Președintelui SUA, secretarului de stat și Congresului SUA pentru a reduce persecuția religioasă la nivel global și pentru a promova libertatea religioasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.