Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antivaccinişti din Grecia l-au atacat pe directorul unei şcoli gimnaziale și au intrat în spitale amenințând doctorii

Mai mulţi antivaccinişti COVID-19 din Grecia l-au agresat vineri pe directorul unei şcoli gimnaziale din oraşul Aegina, din nordul Greciei, pe care l-au legat cu cătuşe şi l-au transportat împotriva voinţei sale la comisariatul de poliţie, pentru o presupusă "încălcare a Constituţiei", a informat Poliţia locală, citată de EFE.

Aşa-zişii "apărători ai Constituţiei" l-au agresat pe director în momentul sosirii acestuia în şcoala din acea localitate, care are aproape 4.000 de locuitori şi se află la 42 de kilometri distanţă de Salonic, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

Negaţioniştii COVID-19 sunt foarte activi în nordul Greciei, unde aripa ultraconservatoare a Bisericii Ortodoxe, prezentă mai ales în mănăstirile de pe Muntele Athos, are o mare influenţă asupra populaţiei locale.

Citește și: Raed Arafat anunță DEBUTUL valului CINCI al pandemiei: startul va fi dat din cauza petrecerilor de Revelion

De la începutul anului şcolar, când s-a impus obligativitatea purtării măştii sanitare de profesori şi elevi şi prezentarea a două teste negative săptămânale de către elevi, părinţii antivaccinişti din această regiune a Greciei s-au prezentat frecvent în şcoli şi au cerut să se renunţe la purtarea măştii şi la testul pentru detectarea COVID-19.

De asemenea, mulţi părinţi nu le permit copiilor lor să meargă la şcoală, fapt care a obligat Guvernul să prezinte în Parlament un decret ce prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care nu îşi lasă copiii să frecventeze cursurile şcolare.

De luna trecută, membri ai grupului "apărătorilor Constituţiei" au intrat de multe ori în spitalele din Salonic, proferând ameninţări la adresa medicilor şi cerând ca bolnavii de COVID-19 să nu fie intubaţi.

În regiunea nordică a Greciei, rata de vaccinare este considerabil mai mică decât media pe ţară, considerată şi aşa scăzută de către experţii în sănătate, întrucât doar aproximativ 63% dintre cei 10,7 milioane de locuitori eleni sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.