Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anton Anton: 'România a finalizat cu succes negocieri dificile pe Directiva privind gazele naturale şi Mecanismul pentru interconectarea Europei'

Anton Anton

România a finalizat cu succes negocieri dificile pe Directiva privind gazele naturale şi Mecanismul pentru interconectarea Europei şi a obţinut abordarea generală pentru dosarul privind Eficienţa energetică a pneurilor, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Anton Anton, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, Anton Anton a prezidat ultima reuniune a Consiliului Energie, sub actualul mandat al Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Citește și: Rareș Bogdan surprinde! Reacție legată de principalul rival

"Sunt extrem de mândru de eforturile depuse şi de rezultatele pe care Preşedinţia română le-a realizat pentru o piaţă europeană a gazelor naturale echitabilă şi competitivă, finalizând cu succes negocieri dificile pe dosare precum Directiva privind gazele naturale şi Mecanismul pentru interconectarea Europei, dosarul din urmă fiind negociat fără elementele de buget care ţin de procesul Cadrului Financiar Multianual. Totodată, am obţinut şi abordarea generală pentru dosarul privind Eficienţa energetică a pneurilor, pentru a fi folosită ca bază a negocierilor Consiliului cu Parlamentul European. A fost o mare responsabilitate şi o adevărată onoare să prezidez, în numele Preşedinţiei române, munca importantă a Consiliului de Energie şi să ne aducem o contribuţie substanţială la implementarea şi consolidarea Uniunii Energiei cu un impact major pentru cetăţeni şi, de ce nu, pentru viitorul nostru ", a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, citat în comunicat.

Citește și: Antenele mută în forță! Cine vine la conducere, începând cu această lună

Totodată, Consiliul UE a adoptat marţi Concluziile propuse de Preşedinţia română pe tema viitorului sistem energetic în UE, menit să asigure tranziţia energetică şi atingerea obiectivelor energie-schimbări climatice cu orizontul post 2030.

"Prin acest set de concluzii, subliniem importanţa asigurării că mediul de afaceri şi cetăţenii să vor afla în centrul procesului de tranziţie energetică, care trebuie să fie, în egală măsură, echitabilă şi justă, cu considerarea impactului asupra consumatorilor vulnerabili şi asupra competitivităţii industriei", a mai spus Anton Anton.

La finalul reuniunii, ministrul Anton a predat ştafeta Consiliului TTE omologului său finlandez, ministrul Economiei, Katri Kulmuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.