Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anton Pisaroglu: Marcel Ciolacu va evita să preia mandatul de premier la rotativă

Anton Pisaroglu

Consultantul politic Anton Pisaroglu susține într-o analiză pe pagina sa de facebook că președintele Marcel Ciolacu face un joc politic interesant și complex în aceste zile.

El consideră că prin declarațiile publice, poziționările din partid și din afara lui va refuza cel mai probabil să preia poziția de prim-ministru de la Nicolae Ciucă așa cum ar fi normal potrivit înțelegerilor de la formarea Coaliției PNL-PSD-UDMR pentru a anu asuma măsurile dure care trebuie luate. Jocul ar face referire și la alegerile prezidențiale din 2024:

”Citind declarațiile făcute de președintele PSD, Marcel Ciolacu, referitoare la viitoarele alegeri prezidențiale, am constatat că actuala sa poziție vine în contradicție cu acțiunile domniei sale din urmă cu doar trei ani.

Fără să vreau, am accesat arhiva personală cu amintiri.

Domnul președinte al PSD precizează faptul că, la ora actuală, va manifesta o deschidere democratică absolută față de voința internă a partidului, acceptând chiar și o ‘’personalitate’’ din exteriorul partidului, nemaifăcând astfel aceleași greșeli comise de predecesorii șefi ai partidului.

Prin urmare, nu își va asuma în mod cutumiar candidatura la prezidențialele din 2024, care, în eventualitatea unui eșec, vine la pachet cu demisia din fruntea partidului.

În 2019, când PSD era condus de Viorica Dăncilă, același Marcel Ciolacu a îndemnat-o și susținut-o pe șefa partidului să candideze la prezidențiale, cu greutatea și importanța funcției de președinte al Camerei Deputaților în care chiar Dăncilă l-a dus de mână și l-a instalat. Cu toții știm ce a urmat – cu puțin ajutor de la ‘’prietenii‘’ din interiorul partidului, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă a fost votată și a fost numit un premier pe placul președintelui Iohannis, votat de majoritatea parlamentară. Apoi, după ce a pierdut în turul al doilea alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă și-a prezentat demisia de onoare, predând conducerea partidului domnului Ciolacu.

Aș îndrăzni să citesc printre rândurile declarației domnului Ciolacu, ‘’drona’’ PSD: va manipula partidul în sensul în care dumnealui nu va fi nevoie să își încerce reputația din greu cu mandatul rotativ de premier anul viitor și, la ordin, în numele democrației și respectării înțelegerii cu Nicu Ciucă, va accepta susținerea lui Mircea Geoană la prezidențiale sau va candida el însuși în calitate de ‘’iepure’’ pentru candidatul Ciucă.

Domnul Ciolacu manifestă concepții politice înrudite cu ale lui Farfuridi, personaj ficțional, însă dureros de actual, care afirma: ’’Ne ducem, dar gândește-te stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid... Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi... De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea dar urăsc pe trădători...’’.

Carevasăzică, așa e că până acum nu stăm nici bine, nici rău, adică nici așa, nici altminteri.”, a scris pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.