Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonel Tănase: 10 mai este ziua pe care comuniștii ne-au vrut-o ștearsă din memorie!

facebook

Presedintele PNL Sector 3, deputatul Antonel Tanase a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Regalității.

'10 mai este ziua pe care comuniștii ne-au vrut-o ștearsă din memorie, din suflete și din viață. Este ziua care adună tot ce are și a avut mai bun această țară: dragoste, dăruire, patriotism și speranță.' La 10 mai 1866, Carol, prinț prusac de Hohenzollern-Sigmaringen, este numit la conducerea Principatelor Române Unite.

'Cea mai semnificativă reușită a domniei sale este obținerea independenţei de stat, fapt care i-a adus o faimă colosală şi care a fost consfinţit la 10 mai 1877. Parlamentul a votat 4 ani mai târziu transformarea ţării din principat în regat iar la 10 mai 1881, Carol este încoronat întâiul rege al României.'
Ziua Regalității este ziua care celebrează  victoria absolută a binelui asupra răului și dovada că, orice ar face răul ca să distrugă extraordinarul din memoria colectivă, nu a reușit și nici nu va reuși. Pentru că binele trăiește în soarele care ne va răsări mereu deasupra capului, în rugăciune, în pace și în fiecare dintre noi. Această zi pe care mulți au vrut-o rasă din istorie va apărea mereu în calendar ca să stea mărturie eternă că ura, frustrarea, ostilitatea și minciuna nu pot face parte din viitor.
“Cu mândrie primesc aceasta coroană, care a fost făcută din metalul unui tun stropit cu sângele eroilor noștri și care a fost sfințită de biserică. O primesc ca simbol al independenței și puterii României (…) Să trăiască iubita noastră Românie”.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.