Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonescu someaza PSD. Calcule ascunse pentru Planul B

Crin Antonescu
In cadrul unui interviu isi someaza fostii parteneri sa nu incalce Constitutia si Regulamentele celor doua camere ale Parlamentului prin tergiversarea dicutiei si votarii motiunii de cenzura initiata de PNL. In acelasi interviu Crin Antonescu nici  nu vrea sa auda de un Plan B in cazul in care partidul sau nu va obtine 20% la europarlamentare, dar admite existenta unor variante de exit.

"Vi se pare că se încearcă o tergiversare în Parlament?  După Constituție și Regulament, dezbaterea moțiunii de cenzură trebuie să aibă loc săptămâna viitoare. Opinia publică are în fiecare zi dovezi tot mai clare că PSD s-a întors la practicile nedemocratice din trecut, de aceea nu vă ascund îngrijorarea că și acum se încearcă, prin artificii procedurale, să se amâne dezbaterea moțiunii până după alegeri. Cer încă o dată public și ferm PSD să respecte Constituția și Regulamentul celor două Camere, iar moțiunea de cenzură să fie citită luni în plen și dezbătută apoi în termen de trei zile.

Credeți că se teme Victor Ponta de o moțiune de cenzură? Are o majoritate confortabilă în Parlament, ce nu pare dispusă să renunțe la guvernare.  Eu cred că Victor Ponta se teme de o dezbatere despre guvernare în care se vor spune răspicat niște lucruri în fața întregii națiuni, cum ar fi faptul că această guvernare nu mai are nicio legătură cu preocupările oamenilor, ci s-a transformat într-o guvernare pentru baronii PSD, că statul de drept este călcat în picioare de Victor Ponta, care își permite să amenințe cu pușcăria pe oricine îl contestă, că propaganda televizată nu poate ține loc de măsuri economice și că oamenii nu pot fi păcăliți la infinit cu statistici, când ei simt că lucrurile merg într-o direcție greșită."

(fragment interviu pentru Evenimentul Zilei)

-----

Se întrevede o alianță a Opoziției împotriva PSD?  Lucrurile trebuie să fie foarte clare. Nu vorbim de alianțe. În momentul în care USL a încetat să mai existe, PNL a luat decizia de a asuma un drum politic propriu. Mergem pe acest drum, cu programe liberale, cu soluții liberale și cu o echipă liberală. Eu nu exclud o colaborare punctuală cu alte partide de opoziție în demersuri politice împotriva guvernării PSD, cum este de pildă cel al moțiunii de cenzură. Dar de o alianță electorală, așa cum a fost USL de pildă, nu mai poate fi vorba. Refuzați din start ideea unei coalizări a partidelor de dreapta?  Dreapta e complicată și fragmentată în momentul de față. Există multe lucruri care țin de trecut, de relațiile între diferite grupări de dreapta, de deconturi care trebuie făcute. PDL are de pildă încă de decontat guvernarea Boc. De aceea nu aș dori să vorbesc în momentul de față despre alianțe sau fuziuni, ceea ce nu înseamnă că un dialog politic punctual nu trebuie să existe. Mergem la alegeri pe 25 mai, ne așezăm fiecare pe „cântarul politic”, vedem fiecare ce suport popular are. V-ați fixat o țintă minimă de 20%. Credeți că PNL va depăși acest prag?  Am toată convingerea că PNL are capacitatea de a obține un rezultat de peste 20% la aceste alegeri. Am umblat foarte mult prin țară în această campanie, în aproape toate județele. Liberalii sunt peste tot mobilizați și nu stau cu ochii la sondajele de opinie, pentru că știu un lucru: PNL are cea mai bună echipă de eurocampioni – candidații noștri pentru Parlamentul European - și este singurul care vine cu o formulă viabilă de tandem președinte-premier. În plus, sunt convins că oamenii vor sancționa la vot actuala guvernare și vor da un semnal că nu vor să lase întreaga putere în mâna PSD. Ați spus că vă retrageți de la șefia PNL, în cazul unui rezultat slab la europarlamentare. În acest caz, Klaus Iohannis ar trebui să fie și candidat la Președinție?  Toată lumea discută de scenariul B, acela că scorul la europarlamentare va fi unul slab. Eu vreau să discut de scenariul A, în care scorul la europarlamentare va fi unul bun și proiectul nostru va merge mai departe. Avem resurse pentru un scor bun, o zonă de favorabilitate care merge până la 27% - sigur, favorabilitatea nu înseamnă automat vot, avem 25% din administrațiile locale, 25% din Parlament. Deci există premise favorabile. De aceea eu lucrez pe scenariul A. Am variantele mele pentru scenariul B, dar nu le voi dezvălui acum. (fragment din interviul pentru Evenimentul Zilei)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.