Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken abordează problema eliberării ostaticilor de către Hamas cu premierul din Qatar

GettyImages
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a mulţumit premierului din Qatar pentru asistenţa acordată în vederea eliberării a două americance, mamă şi fiică, ţinute ostatice de Hamas şi au discutat despre eforturile pentru întoarcerea în siguranţă a tuturor ostaticilor, a anunţat un purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, scrie news.ro.

”Secretarul de stat Antony J. Blinken a vorbit astăzi cu prim-ministrul statului Qatar şi ministru al Afacerilor Externe Mohammed bin Abdulrahman Al Thani. Secretarul Blinken i-a mulţumit premierului Al Thani pentru asistenţa importantă acordată de Qatar în asigurarea eliberării a doi cetăţeni americani ţinuţi ostatici de Hamas”, a declarat purtătorul de cuvânt Matthew Miller:

Cei doi oficiali au discutat despre eforturile de a asigura întoarcerea imediată şi în siguranţă a tuturor ostaticilor şi au reafirmat parteneriatul strategic dintre Statele Unite şi Qatar.

Qatarul, o putere care a jucat un rol cheie în eforturile de eliberare a ostaticilor capturaţi de Hamas, consideră că aceştia pot fi eliberaţi „foarte curând” datorită discuţiilor în curs, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, pentru ziarul german Welt am Sonntag, conform AFP.

Medierea autorităţilor de la Doha a jucat un rol cheie în eliberarea, vineri seară, a doi ostatici americani care fuseseră reţinuţi după atacul grupului militant palestinian împotriva Israelului din 7 octombrie, statul din Golf adăugând că este în discuţii cu Israelul şi Hamas.

"Nu vă pot promite că acest lucru se va întâmpla astăzi sau mâine sau poimâine. Dar suntem pe o cale care va duce foarte curând la eliberarea ostaticilor, în special a civililor", a precizat Majed Al-Ansari.

„În prezent lucrăm la un acord în baza căruia toţi ostaticii civili vor fi eliberaţi”, a adăugat el.

Două femei, mamă şi fiică, au fost eliberate de Hamas vineri seară, din ”motive umanitare”.. Ulterior, preşedintele SUA, Joe Biden, a mulţumit guvernelor din Qatar şi Israel pentru parteneriatul lor în vederea eliberării celor două ostatice americane, Judith şi Natalie Raanan, răpite în atacul din 7 octombrie din sudul Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.