Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken aprobă vânzarea de proiectile de artilerie către Israel, trecând din nou peste examinarea Congresului

reuters.com
sua armament

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a aprobat vânzarea către Israel a obuzelor de artilerie de 155 mm şi a echipamentelor aferente fără ca această decizie să mai fie examinată de Congres, a anunţat vineri Pentagonul, informează Reuters, citat de news.ro.

Blinken a stabilit că există o situaţie de urgenţă care necesită vânzarea imediată către Israel, renunţând astfel la cerinţele de a primi aviz din partea Congresului, potrivit Pentagonului.

Vânzarea are loc în contextul în care Israelul îşi intensifică ofensiva în Fâşia Gaza. Statele Unite au făcut presiuni asupra Israelului pentru a reduce la minimum victimele civile din Gaza şi i-au cerut acestuia să-şi reducă operaţiunile în următoarele săptămâni.

Pentagonul a declarat că Israelul a cerut ca focoasele, amorsa şi încărcăturile să fie incluse într-o cerere anterioară pentru obuze de 155 mm. Valoarea totală estimată a comenzii este de 147,5 milioane de dolari.

Este a doua oară în această lună când administraţia Biden „sare” peste examinarea de către Congres a unei vânzări de arme către Israel. La 9 decembrie, administraţia a folosit autoritatea de urgenţă pentru a permite vânzarea a aproximativ 14.000 de obuze de tanc către Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.