Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken face anunțul oficial pe baza informațiilor de la serviciile secrete: SUA spune că membri ai armatei ruse au comis crime de război în Ucraina

Business Standard
Antony Blinken

Guvernul Statelor Unite consideră că membri ai forţelor armate ruse au comis crime de război în Ucraina, potrivit comunicatului oficial al secretarului de stat american Antony Blinken, publicat miercuri şi citat de CNN, anunță news.ro.

”Astăzi, pot anunţa că, pe baza informaţiilor disponibile în prezent, guvernul SUA consideră că membri ai forţelor Rusiei au comis crime de război în Ucraina”, a precizat Blinken în comunicatul publicat.

”Afirmaţia noastră se bazează pe o analiză atentă a informaţiilor disponibile din surse publice şi de la serviciile secrete”, se mai menţionează în comunicat.

”Ca şi în cazul oricărei presupuse infracţiuni, o instanţă de judecată cu jurisdicţie asupra infracţiunii este răspunzătoare în cele din urmă pentru stabilirea vinovăţiei penale în cazuri specifice”, a continuat Blinken.

”Guvernul SUA va continua să urmărească relatările despre crime de război şi va împărtăşi informaţiile pe care le adună împreună cu aliaţii, partenerii, instituţiile şi organizaţiile internaţionale, după caz. Ne angajăm să îi urmărim pe cei răspunzători utilizând fiecare instrument disponibil, inclusiv urmărirea penală”, se mai subliniază în comunicat.

Comunicatul oficial al SUA conform căruita Moscova a comis încălcări ale legilor conflictului vine după ce Blinken, preşedintele Joe Biden şi secretarul de stat adjunct Wendy Sherman au declarat că, din punctul lor de vedere, au avut loc crime de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.