Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken: Mă aflu aici pentru a sublinia angajamentul SUA în reconstrucţia relaţiei cu Autoritatea palestiniană

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunţat marţi, la Ramallah, că are intenţia de a cere Congresului SUA să deblocheze 75 de milioane de dolari pentru palestinieni, după noul ciclu de violenţe din teritoriile palestiniene, relatează AFP şi Reuters.

Blinken doreşte, în plus faţă de acest ajutor destinat dezvoltării economice, să se aloce 5,5 milioane de dolari ajutor de urgenţă pentru Fâşia Gaza, devastată de 11 zile de război între organizaţia Hamas şi Israel, şi 32 de milioane de dolari pentru Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Ramallah, sediu al Autorităţii palestiniene în Cisiordania ocupată, scrie Agerpres.ro.

Secretarul de stat american a vorbit şi despre intenţia SUA de a-şi redeschide consulatul la Ierusalim, o reprezentanţă diplomatică pe lângă palestinieni care a fost închisă în 2019 de administraţia lui Donald Trump în pofida dezaprobării internaţionale.

"După cum i-am spus deja prim-ministrului (israelian, Benjamin) Netanyahu şi preşedintelui (palestinian, Mahmoud) Abbas, SUA vor să avanseze cu redeschiderea consulatului la Ierusalim", a afirmat şeful diplomaţiei americane, după o întâlnire cu liderul Autorităţii naţionale palestiniene.

"Mă aflu aici pentru a sublinia angajamentul SUA în reconstrucţia relaţiei cu Autoritatea palestiniană şi cu poporul palestinian, o relaţie fondată pe respect reciproc", a dat asigurări Blinken în cadrul conferinţei de presă.

Administraţia Trump a pus capăt finanţării sale către UNRWA, a închis biroul de reprezentare palestiniană de la Washington şi şi-a închis consulatul general de la Ierusalim, care făcea oficiul de ambasadă de facto pe lângă palestinieni.

Cu acelaşi prilej, Blinken a mai promis că SUA vor lucra cu comunitatea internaţională pentru a furniza 1,5 milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru poporul palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.