Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken va participa la reuniunea ministrilor de externe ai statelor membre NATO

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul de stat american, Antony Blinken, se va deplasa la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre NATO şi pentru discuţii cu oficialităţi ale Uniunii Europene, a anunţat vineri Departamentul de Stat, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

La reuniunea ministerială a Alianţei Nord-Atlantice, ce va avea loc în 23 şi 24 martie, miniştrii de externe vor discuta despre schimbările propuse pentru organizaţia transatlantică, despre temerile referitoare la Rusia şi China, despre securitatea cibernetică şi schimbările climatice, dar şi despre alte subiecte.

Citește și: INTERVIU | Cel mai modern vaccin anti-COVID, refuzat în România, dezvoltat în Germania - 'Rămânem în cărţi, dacă Guvernul se va mişca măcar în al 12-lea ceas'

De asemenea, Blinken se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, care este şi vicepreşedinte al Comisiei Europene.

''Întâlnirile de la Bruxelles reafirmă angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii şi partenerii noştri europeni cu privire la agenda noastră comună'', a menţionat Departamentul de Stat într-o declaraţie.

Vizita lui Antony Blinken la Bruxelles are loc la câteva săptămâni după preluarea mandatului de preşedintele democrat Joe Biden şi intervine după patru ani de retorică dură a fostului preşedinte republican Donald Trump faţă de Alianţă.

Trump a acuzat în mod constant statele membre europene ale NATO că nu alocă suficiente fonduri pentru propria apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.