Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenorul lui Bayern Munchen este de acord cu decizia de a permite cinci schimbări pe meci

dw
Bayern Munchen suparare

Antrenorul echipei de fotbal Bayern Munchen, Hansi Flick, a salutat vineri decizia de a permite cinci schimbări pe meci până la finalul sezonului, cu o zi înainte de reluarea campionatului Germaniei, ce a fost întrerupt mai bine de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Bundesliga este prima competiţie majoră care se va relua după izbucnirea pandemiei, fără spectatori şi în condiţii sanitare stricte, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

După cum s-a anunţat, Liga Germană de Fotbal (DFL) va permite echipelor din Bundesliga să facă până la cinci schimbări pe meci în loc de trei, pentru restul sezonului. International Board (IFAB), garantul regulilor jocului de fotbal, a modificat prevederile în această lună, dar a lăsat la dispoziţia organizatorilor competiţiilor decizia privind momentul implementării.

Bundesliga este prima ligă importantă care va uza de noua prevedere. Aceasta este menită să ajute echipele să facă faţă calendarului foarte încărcat, în dorinţa de a încheia sezonul, într-un moment când jucătorii, fără meciuri în picioare, au probleme cu condiţia fizică.

"Am acum la dispoziţie încă două opţiuni şi sunt bucuros pentru asta, mai ales în actuala perioadă. Sper că acest lucru nu va fi folosit pentru tragerea de timp. Vom folosi această soluţie pentru a-i înlocui pe jucătorii obosiţi. Este un lucru foarte bun în aceste săptămâni cu multe meciuri. Sunt foarte mulţumit de această opţiune", a declarat Flick într-o videoconferinţă de presă.

Citește și: Autoritățile sună alarma prin RO-ALERT: ‘Pericolul infectării cu noul coronavirus rămâne ridicat!’

Când mai sunt nouă etape rămase, Bayern este lider în Bundesliga, cu 55 de puncte, patru mai mult decât a doua clasată, Borussia Dortmund, înaintea meciului de duminică de pe terenul lui Union Berlin.

"Încă nu ştim dacă echipa poate să joace 90 de minute", a spus Flick, care a fost interimar până în luna aprilie, când a semnat un contract valabil ce expiră în 2023.

"Mai mult de 200 de ţări se vor uita, aşa că avem o audienţă uriaşă ca să ne prezentăm. Vrem să avem o prestaţie foarte bună", a adăugat tehnicianul.

Citește și: Cum se vor face Împărtășania și Spovedania pe timpul stării de alertă – Regulile care trebuie respectate în cimitir

Autorităţile germane au aprobat luna trecută reluarea sezonului în primele două ligi naţionale de fotbal, începând de sâmbătă, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi siguranţă, stabilite de DFL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.