Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenorul român al Germaniei care şi-a pălmuit sportiva, avertizat de IJF: 'Judo nu poate tolara un astfel de comportament' / VIDEO

Claudiu Puşa, antrenorul român al lotului olimpic feminin al Germaniei care şi-a pălmuit sportiva, pentru a o motiva, înainte de prima ei luptă de la JO de la Tokyo, a fost avertizat de Federaţia Internaţională de Judo, condusă de Marius Vizer.

"IJF i-a adresat un avertisment oficial serios antrenorului german, referitor la comportamentul rău pe care l-a manifestat în timpul competiţiei. Judo este un sport educaţional şi, ca atare, nu poate tolera un astfel de comportament, care contravine codului moral al judoului", a precizat, miercuri, forul internaţional, pe site-ul său.

Puşa a fost mai energic decât trebuie pentru a-şi motiva eleva, Martyna Trajdos, înainte de a intra în competiţia olimpică de judo, la categoria 63 kg.

Marţi, antrenorul prins-o de kimono pe sportiva lui, a zdruncinat-o bine, apoi i-a aplicat o pereche de palme.

"Se pare că (n.r. - palmele primite) nu au fost destul de puternice. După cum am spus deja, acesta este ritualul pe care l-am ales înainte de concurs. Antrenorul meu face doar ceea ce vreau eu să facă pentru a mă motiva", a explicat sportiva pe Instagram.

Claudiu Puşa, originar din România, a construit o echipă puternică de juniori în Germania şi a câştigat peste 20 de medalii la Campionatele Mondiale şi Europene, inclusiv titlurile europene din 2016 pentru Pauline Starke şi Anna-Maria Wagner. Din 2016, el a devenit antrenor al lotului olimpic feminin al Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.