Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antreprenorii români sunt permanent pregătiţi de crize, la câtă lipsă de predictibilitate au trăit în ultimii 10-12ani (Dragoș Anastasiu)

economica.net
ahk romania

Antreprenorii români sunt permanent pregătiţi de crize, având în vedere lipsa de predictibilitate cu care s-au confruntat în ultimii 10-12 ani, şi, dacă au avut succes în România, pot avea oriunde în lume, susţine preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Dragoş Anastasiu.

"Cred că noi, antreprenorii români, suntem permanent pregătiţi de crize, suntem antrenaţi la câtă lipsă de predictibilitate am trăit în ultimii 10-12 ani. Antreprenorii care au avut succes în România pot avea succes oriunde în lume, dacă treci de provocările României nu ai cum să mai greşeşti radical în altă parte. Chestiunile de care m-am lovit din nou în această perioadă: 1. Trebuie să pui deoparte ceva atunci când ţi-e bine pentru că atunci când ţi-e rău să ai de unde să cheltui şi să supravieţuieşti 2. Solidaritate - lucrurile sunt executate în echipă. Per total, ca ţară, mai avem de învăţat în legătură cu solidaritatea, dacă noi, Guvernul şi Preşedinţia ne-am uni în grupuri efective de lucru, nu doar tip talk show, ne-ar fi fost mai uşor pe de-o parte. Sunt firme care se pregătesc de criză, au 'continuity management', 'crisis management', resurse, provizioane făcute pentru crize, aşa trebuie să se acţioneze", a afirmat Dragoş Anastasiu, la evenimentul online 'VorbIMM despre: relansare economică şi managementul crizei', organizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România.

La rândul său, Ionut Stanimir, director de Marketing şi Comunicare la BCR, a afirmat că la Banca Comercială Română au fost amânate rate şi au fost prelungite linii de creditare pentru firme care angajează un total de 150.000 de oameni.

"Cred că pentru prima dată descoperim că situaţia nu este o salvare individuală, ci chiar suntem în asta împreună, ceea ce ar trebui să ne stimuleze să ne gândim la toate aceste lanţuri de producţie, unde sunt vulnerabilităţile noastre şi unde avem posibilitatea de a creşte. Lecţia la fel de importantă este cea a vitezei, timpul nu are răbdare într-o asemenea criză, deci ori acţionezi foarte repede, ori mai târziu. Spaţiul îl poţi recupera, dar timpul niciodată. Nu în ultimul rând, chestiunea pe care o simţim cu toţii, nu o vedem, dar ne va afecta foarte puternic (...) ceea ce descoperim cu toţii este că digitalizarea este aici pentru a rămâne foarte multă vreme. Asta ne va afecta şi business-urile bancare, şi business-urile din HoReCa, la fel şi business-urile din turism şi business-urile din toate domeniile. Dacă ar trebui să aleg trei direcţii foarte importante: 1. Să ne mişcăm foarte repede 2. Să ne mişcăm foarte smart pe lanţurile de producţie unde credem că avem avantaje şi putem fi câştigători 3. Să nu uităm că viitorul deja a ajuns, 2030 este deja aici. Înainte de orice, la BCR am amânat rate şi am prelungit linii de creditare pentru firme care angajează un total de 150.000 de oameni, împreună asta înseamnă, de fapt, 150.000 de oameni care pot să spere că se vor întoarce la lucru", a menţionat Stanimir.

Pe de altă parte, Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, susţine că a identificat cu secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Liviu Rogojinaru, dar şi cu alţi specialişti din minister, cele 350 de milioane de euro care vor fi distribuite către HoReCa, transport internaţional şi industria de spectacole în următoarea lună.

"Aceste 350 de milioane de euro vor fi distribuite în funcţie de aceste două criterii: numărul de angajaţi şi cifra de afaceri din 2019 şi vor fi distribuiţi către mii de IMM-uri", a precizat Dragoş Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.