Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anturajul lui Putin nu crede că Ucraina a orchestrat atacul terorist: Kremlinul, șocat de eșecul FSB (surse Bloomberg)

Interfax
Vladimir Putin

Anturajul lui Vladimir Putin nu crede că Ucraina a fost implicată în atacul terorist de la malul Crocus, informează Bloomberg, citând patru surse apropiate de Kremlin.

Cu toate acestea, Kremlinul a decis să dezvolte o versiune a „urmei ucrainene” și Occidentale pentru a „aduna rușii în jurul războiului cu Ucraina” și a demoniza inamicul, arată Bloomberg.

Potrivit surselor Bloomberg, Kremlinul a fost „șocat” de eșecul FSB.

Rusia a acuzat Ucraina și două forțe occidentale

Atacul terorist de la mallul Crocus de lângă Moscova a fost pregătit de islamiști radicali, iar serviciile speciale „ale Ucrainei au contribuit, de asemenea, la toate”, a declarat șeful FSB, Alexander Bortnikov. Pe lângă Ucraina, Moscova mai acuză serviciile din SUA sau Marea Britanie.

"În termeni generali, credem că sunt implicați în acest lucru", a declarat marți Bortnikov reporterilor, relatează Interfax. El a adăugat: "Acum pot spune doar că am primit informații preliminare care indică părtinirea celeilalte părți în pregătirea acestei acțiuni", a fost răspunsul lui Bortnikov, la întrebarea despre implicarea Kievului în atacul terorist.

"Credem că acțiunea a fost pregătită chiar de islamiștii radicali, așa că, desigur, serviciile speciale occidentale au contribuit, iar serviciile speciale ale Ucrainei sunt direct legate de acest lucru", a spus Bortnikov.

Acuză și SUA și Marea Britanie

Directorul FSB a mai spus că evoluțiile „indică implicarea Statelor Unite, Marii Britanii și Ucrainei” în atacul terorist.

"Cred că da. În orice caz, acum vorbim despre faptul că avem, aceasta este o informație generală, dar există deja anumite evoluții", a spus Bortnikov, răspunzând la întrebarea dacă aceste trei țări se află într-adevăr în spatele atacului terorist din regiunea Moscovei.

Informațiile de la serviciile secrete americane

Statele Unite au transmis Rusiei informații despre un atac terorist pregătit în țară, dar au fost informații de natură generală, a declarat reporterilor directorul FSB al Federației Ruse, Alexander Bortnikov.

"Informațiile (transmise de Statele Unite) au fost de natură generală despre pregătirea actelor teroriste în locurile de adunare în masă a cetățenilor, am răspuns la aceste informații, desigur, și am luat măsurile adecvate pentru a preveni acest tip de manifestări", a spus el. "Din păcate, acțiunile pe care le-am desfășurat în legătură cu un anumit grup de persoane specifice nu au fost confirmate la acel moment", a adăugat directorul FSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.