Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anturajul opozantului rus Aleksei Navalnîi a sesizat CEDO, pentru a obţine transferul său în Germania

CEDO

Anturajul opozantului rus Aleksei Navalnîi, spitalizat la reanimare în Siberia după ce a fost victima unei "otrăviri" potrivit apropiaţilor săi, a sesizat vineri Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a obţine de la autorităţile ruse autorizaţia de a-l transfera în Germania, informează instituţia, potrivit AFP.

Anturajul "cere ca CEDO să invite guvernul rus să autorizeze ca dl Navalnîi să fie transportat în Germania pentru a primi îngrijiri", a precizat aceeaşi sursă, precizând că acest caz "va fi examinat în zilele următoare", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

CEDO, cu sediul la Strasbourg, a fost sesizată în baza articolului 39 din regulamentul său, care îi permite să ia măsuri de urgenţă atunci când integritatea fizică a unui reclamant este ameninţată.

Aleksei Navalnîi se deplasa de la Tomsk, în Siberia, la Moscova, cu avionul, când i s-a făcut rău. Aparatul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în Siberia occidentală.

Opozantul a fost internat la spital unde, intrat în comă, a fost plasat la reanimare sub respiraţie asistată.

Susţinătorii săi sunt convinşi că a fost victima unei "otrăviri intenţionate" cu "ceva care i-a fost strecurat în ceai".

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Franţa şi Germania au oferit amândouă joi "orice ajutor medical", iar un avion medical închiriat la Berlin de un ONG s-a deplasat la Omsk în cursul nopţii pentru a încerca să-l aducă pe Aleksei Navalnîi în Germania.

Însă medicii, care au dat asigurări că "nicio otravă" nu a fost descoperită în corpul său, au considerat că Navalnîi este netransportabil, starea lui fiind "instabilă".

Acest refuz al transferului lui Aleksei Navalnîi în străinătate a fost denunţat de apropiaţii săi ca o decizie "politică" care "ameninţă viaţa" opozantului.

Soţia sa, Iulia Navalnaia, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să autorizeze transferul, apreciind că sunt reunite "toate posibilităţile pentru transportul imediat al lui Aleksei sub supravegherea unor medici de înalt nivel".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.