Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anul internațional Beethoven va fi inaugurat la Sala Radio din București, sub bagheta lui Tiberiu Soare

beethoven

Două creații devenite legendare, "Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră - Imperialul" și "Simfonia nr. 3 - Eroica", dirijate de Tiberiu Soare, vor fi prezentate pe 15 ianuarie la Sala Radio din București, pentru a inaugura Anul internațional Beethoven, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

2020 a fost desemnat Anul Internațional Beethoven (15-16 decembrie 1770 - 26 martie 1827), marcând împlinirea a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Citește și: Îngrijorare la Guvern! Americanii intenționează să-și vândă partea

Concertul de la Sala Radio va fi difuzat și în rețeaua Uniunii Europene de Radio (European Broadcasting Union), în cadrul proiectului Beethoven - 250, ce reunește concerte de excepție de la toate radiodifuziunile membre.

Invitat special al evenimentului este tânăra pianistă Adela Liculescu, absolventă a Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, care, la doar 26 de ani, are un palmares impresionant de premii, la evenimente precum Prix du Piano Berna (Elveția) 2017 și cele două mari Concursuri Internaționale Brahms din Europa.

Dirijor al Operei Naționale București, Tiberiu Soare, care îşi desfăşoară activitatea artistică din anul 1999, lucrează alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară şi este invitat să dirijeze prestigioase ansambluri din străinătate.

Citește și: Măsuri de austeritate! Vin vremuri grele pentru Guvernul Orban

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet. Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.