Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anul viitor, Phenianul ar putea avea gata racheta Musadan

Coreea de Nord ar putea avea operative, în 2017, rachetele sale Musudan cu rază medie de acţiune, relevă, la trei zile de la lansarea eşuată a unuia dintre aceste proiectile, site-ul american 38 North, preluat marţi de EFE, potrivit agerpres.

Musudan, a cărei rază de acţiune estimată este între 2.500 şi 4.000 de kilometri, "ar putea intra în serviciul operativ în orice moment al anului viitor, mult înainte decât era aşteptat", se arată într-un articol publicat pe această pagină web asociată universităţii Johns Hopkins şi specializată în probleme militare nord-coreene.

Citeşte şi: Testul balistic nereuşit al Phenianului, condamnat ferm de Consiliul de Securitate

Testul eşuat de sâmbătă a fost a şaptea încercare a rachetei Musudan începând din aprilie, iar bilanţul indică cinci eşecuri şi două reuşite.

În acest sens, experţii de la 38 North opinează că regimul nord-coreean îşi va perfecţiona sistemele de lansare a acestei rachete şi va continua să facă teste până va elimina posibilitatea erorilor.

Citeşte şi: Coreea de Nord avertizează că va ataca prima în cazul unei ameninţări nucleare/VIDEO

"Un proverb militar spune că amatorii exersează până le iese bine, în timp ce profesioniştii o fac până ce nu poate să iasă rău. Pentru moment, nord-coreenii au demonstrat că încă poate să iasă prost, dar exersează în continuare", a arătat sursa citată.

Citeşte şi: Ultima rachetă nord-coreeană a explodat la scurt timp după lansare

Ultima lansare a rachetei Musudan a fost condamnată luni de către Consiliul de Securitate al ONU, care a calificat-o ca o altă "gravă violare" a obligaţiilor internaţionale ale Phenianului şi a ameninţat Coreea de Nord cu noi sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.