Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ANM - Vremea se SCHIMBĂ RADICAL săptămâna viitoare

wallup.net
meteo anotimpuri vreme

Meteorologii anunță că vremea va fi rece la începutul săptămânii, cu minime care pot ajunge chiar la -12 grade în Moldova, însă începând de miercuri, temperaturile vor crește. În Capitală, luni și marți sunt așteptate lapoviță și ninsoare.

Temperaturile vor crește pe parcursul săptămânii viitoare, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Creșterea este pusă pe seama unui front de aer cald care va ajunge pe teritoriul țării dinspre bazinul medirateranean, scrie Mediafax.

"În perioada 21 ianuarie – 18 februarie, în partea de sud, sud-est a țări, sudul Munteniei, Dobrogea o să fie o perioadă mai caldă, doar în jumătatea de nord a țării, în partea de vest pot fi temperaturi apropiate mediilor, în rest mai cald pentru perioada pe care o traversăm. Lucrurile se mai pot schimba, este o situație mai delicată săptămâna viitoare, este vorba de un ciclon atmosferic de origine mediteraneeană care va fi de interes pentru evoluția vremii de săptămâna viitoare de aici precipitații mai însemnate în jumătatea de sud a țării, aport de aer cald și umed dinspre bazinul Mării Mediterane. De aceea, (vor fi, n.r.) temperaturi mai ridicate în sud est și precipitații mai abundente. Dacă se vor depăși anumite praguri privind cantitățile de apă, intensificările de vânt, mai ales în sud est, ANM va emite probabil coduri pentru vreme rea", a declarat pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Temperaturile vor fi apropiate mediilor climatologice aferente perioadei în care ne aflăm, cu excepția părții de sud a teritoriului unde temperaturile vor crește, chiar vor depăși pragul de 10 grade Celsius, mai arată reprezentantul ANM.

"În noaptea de luni spre marți vor fi în Moldova minime de -10, – 12 grade, dar mai apoi temperaturile minime vor fi destul de ridicate -4, + 4 grade. Cu valori mai ridicate în Dobrogea. Începutul de săptămână debutează cu vreme mai rece, luni, maxime de -3 grade în Moldova, 5 grade în Dobrogea. De miercuri, temperaturile mai cresc. Marți, o să fie destul de rece – 4, – 6 grade în nordul Moldovei. Până joi - vineri, perioada în care am stabilit prognoza, temperaturile vor fi în general apropiate de mediilor perioadei", mai informează meteorologul.

Acesta a mai subliniat că în zona de sud-est, în Dobrogea, sunt așteptate, în zilele de miercuri și joi, maxime de 8 sau chiar 10 grade.

„Vor fi precipitații pe suprafețe extinse și însemnate cantitativ mai ales în jumătatea sudică a țării și vorbim de precipitații mixte în partea de sud, în dealurile subcarpatice din sud în Carpații Meridionali, destul de multă ploaie în partea de sud-est, ninsori în Moldova. Poate apărea fenomenul de polei în zonele unde vor fi ploi", informează ANM.

În Capitală este așteptată o vreme închisă cu precipitații mixte, intensificări ale vântului și maxime pozitive. Totodată, luni și marți sunt așteptate în București lapovița și ninsoare, iar de miercuri pot apărea ploi.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

"În Capitală - vreme închisă, nu vedem soarele săptămâna aceasta, cu intensificări ale vântului și temporar precipitații. Destul de rece la începutul săptămânii, 1 grad, 0 grade maxima. Miercuri și joi, temperatura mai crește: 4 grade și precipitații sub toate formele. Lapoviță și ninsoare, în noaptea de luni și marți. Minimele vor fi ridicate, mai rece va fi în dimineața zilei de marți -4 grade ca mai apoi să avem în jur de 0 grade dimineață. Sunt temperaturi normale, chiar mai ridicate în partea de sud-est a țării", a declarat meteorologul de serviciu.

La munte sunt prognozate ninsori însemnate cantitativ mai ales în Carpații Meridionali și în stațiunile de pe Valea Prahovei și temperaturi apropiate de mediile perioadei. Pe fondul încălzirii vremii își pot face apariția lapovițele sau ploaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.