DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la DNA: Un fost primar și mai multe persoane trimise în judecată într-un dosar de retrocedări. Prejudiciu URIAȘ

breaking news

Procurorii DNA Piteşti au trimis în judecată mai mulţi inculpaţi, între care un fost primar, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor suprafeţe de pădure, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşind suma de 11 milioane de euro. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar au fost deferiţi justiţiei pentru abuz în serviciu Petre Popescu, la data faptei primar al comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, şi preşedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, Mihai Săndulache, la data faptei vicepreşedinte al comisiei, Spiridon Piloiu, la data faptei secretar al comisiei, şi Mihail Doru Popescu, Doina Mihai şi Mircea Oprica, la data faptelor membri ai aceleiaşi comisii.

Mihai Tudose explică readucerea lui Bogdan Stan în conducerea ANAF. Fostul șef al Fiscului NU scapă de evaluare


De asemenea, a fost trimis în judecată Gheorghe Popescu, la data faptei preşedinte al unei obşti, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. 

Procurorii susţin că, în cursul anului 2006, primarul şi membrii comisiei au încălcat legea privind procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri forestiere. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au stabilit în mod nelegal şi abuziv dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 2.032,8 ha teren cu vegetaţie forestieră pentru obştea condusă de Gheorghe Popescu, fără ca aceasta să formuleze o cerere şi fără a dovedi că a avut în proprietate suprafeţe de teren forestier.

Licitație cu cântec la Ministerul Turismului


"Ulterior, pe baza amplasamentului silvic realizat de inculpatul Popescu Mihail Doru, membrii comisiei au semnat procesul-verbal de punere în posesie pentru suprafaţa de 1.328,2 hectare, aceste demersuri conducând, în final, la emiterea titlului de proprietate pentru suprafaţa respectivă. În realitate, a fost retrocedată o suprafaţă totală de 2.125,1 hectare cu vegetaţie forestieră, ce cuprindea terenuri care, anterior, au fost restituite, în baza legilor fondului funciar altor proprietari (persoane fizice şi juridice, iar o suprafaţă de 249,50 ha constituia fond forestier naţional al statului)", arată DNA. 

Potrivit anchetatorilor, prin aceste demersuri a fost cauzat un prejudiciu în cuantum total de 36.535.228,75 lei (echivalent 11.509.696 euro), reprezentând paguba adusă atât statului român, cât şi unor persoane fizice şi juridice, corelat cu realizarea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru obştea beneficiară a terenului. 

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.