Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Guvern - Comisia Europeană a clasat 3 proceduri de infringement. România mai are de transpus 45 de directive europene

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat marţi că România mai are de transpus 45 de directive europene, trei proceduri de infringement au fost clasate de către Comisia Europeană (CE), iar pentru 13 proceduri de transpunere a directivelor a fost notificată CE. 

Precizările au fost făcute după ce în cadrul şedinţei de marţi, Guvernul a luat act de nota privind stadiul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de Comisia Europeană împotriva României.

Lia Olguța Vasilescu scoate Ministerul Tineretului si Sportului în stradă - 3.500 de angajați sunt foc și pară și ies în stradă


"Este o notă de care Guvernul a luat act în şedinţa de guvern de azi, este procedura normală. Această notă conţine informaţii deja ştiute în spaţiul public, practic ştim în acest moment ce directive am implementat, ci directive mai sunt de implementat. Din precizările făcute în timpul şedinţei de guvern de ministrul Victor Negrescu, am înţeles şi s-a luat act de acest lucru, Comisia a clasat deja trei proceduri de infringement, pentru 13 proceduri de transpunere a directivelor europene a fost notificată Comisia - deci şi de aici aşteptăm. Numărul celor pe care le mai avem de transpus este mai mic decât în alte perioade din anii trecuţi. 45 sunt cele netranspuse, din câte am înţeles. În perioada următoare, fiecare minister în parte cu responsabilităţi pentru implementarea directivelor europene va face toate demersurile necesare, astfel încât să diminuăm acest număr", a arătat Nelu Barbu în cadrul unei declaraţii de presă, conform agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.