Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ Submarinul argentinian dispărut, a fost găsit după un an pe fundul Atlanticului

submarin

Un submarin al Forţelor Navale argentiniene a fost găsit la un an după dispariţia lui, au anunţat sâmbătă dimineaţa autorităţile, relatează dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

ARA San Juan a fost găsit într-un loc neprecizat din Oceanul Atlantic la o adâncime de 800 de metri, au anunţat Forţele navale argentiniene într-o postare pe Twitter redistribuită de Ministerul Apărării.

"ARA San Juan a fost indentificat cu certitudine", se mai menţionează în tweet.

O căutare internaţională de amploare a fost lansată după ce submarinul a dispărut pe 15 noiembrie anul trecut, dar speranţele de a mai găsi în viaţă echipajul de 44 de oameni au încetat după două săptămâni. Ulterior, amploarea operaţiunii de căutare s-a redus considerabil.

Joi, firma nord-americană Ocean Infinity era la doar 48 de ore de a înceta căutările când a găsit un obiect necunoscut pe fundul oceanului. O inspecţie de la o distanţă mai mică utilizând un submarin controlat prin telecomandă a dus la concluzia că obiectul descoperit era San Juan.

Citește și: Un cântăreţ celebru s-a ales cu dosar penal: A fost prins la volan fără permis, în Târgovişte

Guvernul Argentinei a cedat în faţa presiunilor din partea familiilor membrilor echipajului dispărut în luna ianuarie şi a oferit o recompensă de 4,8 milioane de dolari pentru informaţii care ar fi dus la recuperarea submarinului.

Cu câteva zile mai devreme, un judecător care investiga dispariţia submarinului, care a fost construit în portul german Emden în 1983 şi a fost modernizat în Argentina în 2013, avea "multe deficienţe".

Joi li s-a adus un omagiu celor 44 de membri ai echipajului la baza navală de la Mar del Plata, în prezenţa preşedintelui argentinian Mauricio Macri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.