Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț pentru românii din Marea Britanie: S-au fixat priorităţile şi calendarul negocierilor Brexit

Brexit

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns la un acord luni asupra priorităţilor şi calendarului negocierilor legate de Brexit, la finalul primei întâlniri între negociatorii celor două părţi, la Bruxelles, transmite AFP.

Chestiunea prioritară a "drepturilor cetăţenilor" - locuitorii din UE instalaţi în Marea Britanie şi britanicii rezidenţi pe teritoriul Uniunii - va fi abordată de premierul britanic, Theresa May, la summitul european prevăzut la sfârşitul săptămânii la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

Citește și: Doliu în lumea fotbalului! A murit un fost jucător al Stelei

Theresa May va discuta "detalii despre acest subiect" cu cei 27 de omologi, a precizat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

"Ulterior, va fi dat publicităţii, luni (26 iunie), un document detaliat care va expune liniile directoare ale ofertei noastre, ceea ce cred că va fi o bază bună pentru a obţine un acord", a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier.

Citește și: Adevărul: cine a declanșat de fapt CRIZA politică! Rolurile lui Grindeanu, Ponta și BINOMUL .

Negocierile se vor desfăşura în sesiuni organizate lunar, între 17 iulie şi 9 octombrie, potrivit primelor date stabilite.

Au fost desemnate grupuri de lucru, alcătuite din experţi ai celor două părţi, pentru a tratata dosarele cele mai presante: drepturile cetăţenilor, acordul financiar ("sumele de plătit") şi alte "chestiuni apărute din separare", a enumerat Michel Barnier.

Citește și: Un „aliat” de-al lui Grindeanu, pus la zid de PSD! Cum a fost SANCȚIONAT acesta

Chestiunea delicată a frontierei dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord a fost plasată direct sub autoritatea a doi colaboratori apropiaţi ai negociatorilor-şefi.

Priorităţile vor fi abordate cu prilejul fiecărei runde de negocieri, iar limbile în care vor fi purtate discuţiile sunt franceza şi engleza.

Citește și: ANAF anunță amenzi uriașe! Cine sunt cei vizați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.