Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț surprinzător al nașului fetiței Elenei Băsescu

La nici o lună după febra alegerilor parlamentare, începe o nouă bătălie pentru simpatia electoratului. La scrutinul local general din vara lui 2015 miza supremă este primăria Chişinăului. Patru candidaţi şi-au făcut deja publică intenţia de a se înscrie în cursă.

În vara anului 2015 moldovenii vor fi chemaţi din nou la urne. De această dată îşi vor alege primarii şi consilierii locali. Miza cea mai mare a scrutinului local general din această vară o reprezintă fotoliul de primar al Chişinăului.

Funcţia de edil al capitalei Republicii Moldova este văzută ca un simbol pentru direcţia politică pe care urmează apoi să meargă şi restul ţării.

La scurt timp după parlamentarele din noiembrie au început să apară şi primii pretendenţi la şefia capitalei, miza supremă a localelor din 2015.

Actualul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nașul fetiței Elenei Băsescu, cel care este la al doilea mandat, se arată convins de o nouă victorie la şefia capitalei.

Unul dintre contracandidaţii lui Chirtoacă ar putea fi consilierul municipal Victor Gurău, care şi-a anunţat intenţia de a-şi testa forţele in cursa pentru primărie.

Şi fostul edil al Chişinăului, Serafim Urechean, a declarat că-şi doreşte să revină la cârma capitalei.

Surpriza localelor din 2015 pare să fie patronul clubului de fotbal Zimbru, Nicolae Ciornîi. Omul de afaceri spune că ştie cum să gestioneze capitala.

Alegerile locale generale urmează să se desfăşoare în vara anului 2015 pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Dacă Parlamentul va proba devizul de cheltuieli stabilit de Comisia Electorală Centrală, scrutinul local general din acest an ar putea costa circa 99 de milioane de lei, cu aproximativ 10 la sută mai mult decât ultimul scrutin local din iunie 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.