Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț teribil: MEDALIAT la Rio, în pericol să fie suspendat PE VIAȚĂ

b1.ro
medalie de aur

Anunțul a fost făcut de Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi preşedintele interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Acesta a declarat că halterofilul român Gabriel Sîncrăian, suspendat temporar după ce a fost depistat pozitiv în cadrul unui control antidoping, ar putea fi suspendat pe viaţă din sport.

Gabriel Sîncrăian a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria 85 kg, şi a obţinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme.

Citește și: Scandal imens în tenis: Maria Şarapova, desfiinţată după ce i-a fost redusă suspendarea pentru dopaj

Proba A recoltată de Agenţia Mondială Antidoping în urma concursului olimpic a ieşit pozitivă, iar acum se analizează proba B. "Conform regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viaţă. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani", a declarat Nicu Vlad pentru Dolce Sport.

Pe 29 august, postul public de televiziune a anunţat că Gabriel Sîncrăian va fi suspendat, iar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va trebui să plătească 100.000 de euro către Comitetul Internaţional Olimpic. Federaţia Română de Haltere, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Agenţia Naţională Antidoping nu au primit vreun document oficial din partea Comitetului Internaţional Olimpic în toată această perioadă.

"Sincer, se poate întâmpla orice, dar, din experienţa pe care o am în sport, şi cunosc cazuri multe, într-adevăr s-a demonstrat că proba B nu corespunde cu rezultatul probei A" , a precizat Nicu Vlad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.