Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul făcut de guvernul de la Londra: ROMÂNII sunt principalii vizați

londra

Aproximativ 284.000 de cetăţeni ai Uniunii Europene au vrut să se stabilească în Marea Britanie în anul dinainte de referedumul pentru Brexit din 23 iunie 2016, ceea ce reprezintă un record istoric, conform statisticilor oficiale date publicităţii joi de Oficiul Naţional pentru Statistică al Marii Britanii, citate de agenţiile de presă internaţionale.

În anul precedent, iunie 2014- iunie 2015, 265.000 de cetăţeni europeni s-au stabilit în Marea Britanie, titrează agerpres.ro.

Citește și: O româncă de 18 ani își VINDE VIRGINITATEA: Cere UN MILION DE EURO în Anglia / VIDEO

"Afluxul cetăţenilor UE se află la un nivel istoric şi se înscrie în acelaşi trend cu afluxul cetăţenilor ţărilor terţe", a spus Nicola White, responsabil cu statisticile internaţionale la ONS. "Numărul cetăţenilor români şi bulgari continuă să crească," a mai precizat el, adăugând că motivaţia principală este că îşi doresc un loc de muncă.

Conform datelor ONS, citate de Reuters, România a fost în 2015 ţara din care au provenit cei mai mulţi cetăţeni europeni care au intrat în Marea Britanie, reprezentând 10% din total. Această creştere bruscă se datorează ridicării restricţiilor cu privire la tipul de locuri de muncă pe care românii şi bulgarii le puteau obţine în Regatul Unit.

Citește și: SUA introduc copilul cu 3 părinți! Prioritate au embrionii masculini: Iată EXPLICAȚIILE

A crescut şi numărul cererilor de cetăţenie, scrie AFP. Aproximativ 3 milioane de cetăţeni ai UE locuiesc în Regatul Unit, şi, din cauza referendumul pentru Brexit, mulţi dintre europeni se tem că nu vor mai putea rămâne în Marea Britanie. Numărul cererilor de cetăţenie se ridicau la 100.000 la începutul lunii iulie 2016, în comparaţie cu 37.618 în iunie 2015.

Irlanda a anunţat o creştere de 34% a numărului cetăţenilor britanici de origine irlandeză care au depus cereri de paşapoarte la Dublin, numărul lor ridicându-se la 117.058 în primele 10 luni ale anului 2016.

Citește și: S-a dus la COAFOR, în Constanța, și a început să se MASTURBEZE: A fost luat la bătaie de angajate / VIDEO ȘOCANT

Migraţia netă în Marea Britanie, diferenţa dintre numărul persoanelor care au intrat în ţară şi cele care au ieşit, se apropie de recordul istoric de anul trecut, stabilindu-se la aproximativ 335.000 de persoane (- 1.000), departe de obiectivul de 100.000 de persoane pe care şi l-a propus guvernul de la Londra.

În perioada iunie 2015 - iunie 2016, 650.000 de persoane au intrat cu forme legale în Marea Britanie şi doar 315.000 au părăsit ţara. Statisticile nu fac însă diferenţa între cetăţenii britanici, cetăţenii europene şi cetăţenii ţărilor terţe.

Citește și: 9 CIUDĂȚENII prin care corpul uman se APĂRĂ

"Este prea devreme să putem spune care este efectul, dacă acest lucru ar vreun efect, pe care l-a avut referendumul cu privire la ieşirea din UE asupra circulaţiei persoanelor la nivel internaţional", a afirmat White.

Premierul britanic Theresa May a promis să controleze imigraţia în cadrul unui acord cu UE cu privire la Brexit, însă acest lucru este obiectul unor negocieri dure pentru că multe state ale Uniunii, printre care şi România, nu-şi doresc să îi permită Marii Britanii accesul liber la piaţa unică dacă Londra nu respecta principiul liberei circulaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.