Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul făcut de Maria Șarapova după ce TAS i-a redus suspendarea

maria sarapova

'Este una din cele mai fericite zile'' din cariera mea, a declarat jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, marți, după ce Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne i-a redus suspendarea pentru dopaj de la doi ani la 15 luni.

''Voi putea relua tenisul în aprilie (...), deja număr zilele'', a exultat rusoaica într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

După reducerea suspendării în apel, ea va putea reveni pe terenul de tenis pe 26 aprilie 2017, în loc de 26 ianuarie 2018, chiar înaintea turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, pe care l-a câștigat de două ori.

''Am sentimentul că mi se luase ceva ce iubesc foarte mult și va fi foarte bine să-l iau înapoi. Tenisul este pasiunea mea și îmi lipsește. Număr zilele până la revenirea pe teren'', a adăugat ea.

Citește și: Bill Gates detonează bomba: Și-a spionat angajații! Ce metode a aplicat

Șarapova, medaliată cu argint la JO de la Londra din 2012, nu a putut participa la Jocurile Olimpice de la Rio din luna august din cauza suspendării primite pentru un control pozitiv la meldonium.

În principal utilizată pentru prevenirea infarctului, această substanță figurează în lista produselor interzise de la 1 ianuarie anul acesta.

Citește și: Leonardo DiCaprio se ÎNSOARĂ: Ea este aleasa / FOTO

Șarapova a anunțat ea însăși controlul său pozitiv pe 7 martie la Los Angeles și a recunoscut că a continuat să utilizeze meldonium și în 2016. Suspendarea sa de doi ani fusese pronunțată de Federația internațională de tenis (ITF) pe 8 iunie.

''Am învățat multe din această afacere și sper că și ITF a învățat ceva'', a subliniat Șarapova pe Facebook.

Citește și: Selfie lângă sicriu, viral pe Facebook. Poza făcută de doi puști din Vaslui

''Sunt responsabilă că nu am știut că această substanță, care se vinde la liber și pe care o utilizez de 10 ani, nu mai era autorizată. Însă (...) alte federații (precum ITF) ar fi trebuit să-și informeze mai bine sportivii de această schimbare de regulament, în special în Europa de Est, unde Mildronatul (numele comercial al meldoniumului — n.r.) este în mod obișnuit consumat de milioane de persoane'', a adăugat rusoaica.

''Acum că această afacere s-a încheiat, sper ca ITF și instanțele antidoping ale tenisului să se inspire din ce au făcut alte federații, pentru ca niciun alt jucător de tenis să nu mai treacă prin ce am trecut eu'', a conchis Șarapova, scrie agerpres.ro.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.