Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț al Poliției Române: Criminalitatea a scăzut în luna martie, dar a crescut violența în familie

politia romana

Poliția Română a anunțat, luni, că, în luna martie, au fost înregistrate scăderi în ceea ce privește numărul de cazuri de furturi, tâlhării sau infracțiuni stradale, iar tentativele de omor s-au redus cu 50%. Cu toate acestea, se înregistrează o creștere a cazurilor de violență în familie, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut. Au scăzut cu 17,1% infracțiunile contra patrimoniului, cu 19,8% furturile și cu 20% tâlhăriile.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

„Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%”, au mai transmis polițiștii.

Conform acestora, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

Cu toate acestea, se constată o creștere a cazurilor de violență în familie.

„În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe”, se arată în comunicat.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

Potrivit acestuia, în martie 2020, instanțele au emis 604 ordine de protecție, cu 11 (-1,7%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 653 de ordine de proteccție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.