Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de la MAE: Cinci cetăţeni români au fost repatriaţi din Siria prin Turcia

MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează că cinci cetăţeni români (dintre care patru minori) au fost evacuaţi la 11 august 2016, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale terestră şi aeriană, cu sprijinul Ambasadei României la Damasc, Ambasadei României la Ankara, Consulatul General al României la Istanbul şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Consulatul General al României la Istanbul a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii grupului de cetățeni români și a oferit asistenţă consulară pe parcursul întregii repatrieri, asigurând întregul suport logistic. Grupul format din 5 cetăţeni români a sosit, în siguranță, la Bucureşti, la 11 august 2016.

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate.

MAE precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, facilitând până în prezent, evacuarea și repatrierea din Siria a unui număr de 722 cetăţeni români şi membri de familie.

Reamintim faptul că, în prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistenţă şi protecţie consulară inclusiv cetăţenilor din Australia, Canada, Franţa şi Republica Moldova, aflaţi pe teritoriul Siriei.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflați în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smart phone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, conform unui comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.