Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ULTIMA ORĂ de la Ministerul Sănătăţii: Se caută spital special pentru femeile însărcinate care au coronavirus

Inquam Photos/ Octav Ganea
Nelu Tătaru

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că se analizează desemnarea unei maternități care să preia persoane cu noul COVID-19. În prezent, în Capitală, Spitalul Colentina și Institutul Matei Balș fac față cazurilor, având împreună o capacitate de 1.000 de locuri, transmite Mediafax.

Nelu Tătaru a declarat la Digi24 că Spitalul Colentina și Institutul Matei Balș au împreună o capacitate de peste 1.000 de locuri, însă se analizează, marți dimineața, ca și o maternitate să poată prelua cazuri de coronavirus.

„Facem, în această dimineață (marți – n.r.), și analiza pentru a desemna o maternitate care să preia persoane cu coronavirus”, a spus Tătaru.

Întrebat despre perioada de vârf în privința îmbolnăvirilor, secretarul de stat a precizat că totul ține de măsurile de izolare impuse.

„Din scenariul și studiile făcute, comparativ cu evoluțiile din China și Europa, acest vârf ține foarte mult de izolare, dacă vom respecta izolarea. Acel vârf va fi mai mic și nu vom atinge acea cifră care să ne facă să forțăm un pic sistemul sanitar. Atâta timp cât nu vom respecta aceste măsuri, vârful va fi violent și atunci vom avea și o transmitere comunitară accentuată”, a mai spus Tătaru.

Numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus crește la 184, cu 16 mai multe față de ultima raportare, potrivit informării de marți dimineața a Grupului de Comunicare Strategică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.