Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ important al Ţărilor din Europa Centrală: Acestea susţin NATO, dar au o percepţie uşor mai nefavorabilă despre SUA

NATO

Ţările din Europa Centrală susţin NATO, dar au o percepţie uşor mai nefavorabilă despre SUA, relevă un studiu realizat în Ungaria şi alte zece state din regiune, inclusiv România, de institutul de cercetări Nezopont, citat joi de MTI. Respondenţii au afirmat că aveau aşteptări mai mari de la preşedintele SUA, Donald Trump, a cărui popularitate în regiune este scăzută, a explicat directorul institutului, Csaba Fodor, într-o conferinţă de presă la Budapesta.

În general, 56% dintre participanţii la sondaj din ţările NATO au declarat că apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică a avut efecte benefice. S-au remarcat în acest sens polonezii şi românii, în rândul cărora opiniile favorabile NATO au fost de 92% şi respectiv 86%. În Ungaria, sprijinul pentru Alianţă a reieşit a fi peste medie, de 60%, conform Agerpres.

Percepţiile despre SUA au fost mai puţin favorabile: în medie 48% din cei intervievaţi au exprimat o părere pozitivă despre Statele Unite, iar 43% au avut o părere proastă, a menţionat Fodor. Atitudinile pro-SUA sunt mai răspândite în Polonia şi România. O explicaţie pentru faptul că SUA nu se bucură de o percepţie la fel de bună cu NATO este popularitatea scăzută a lui Donald Trump, având în vedere şi mediatizarea negativă din ţările central-europene a liderului de la Casa Albă, a mai spus directorul Nezopont. Astfel, doar 24% dintre central-europenii chestionaţi au formulat o apreciere pozitivă faţă de Trump, proporţia fiind mai mare în rândul polonezilor (41%), dar şi al ungurilor (28%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.