Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț oficial al serviciilor secrete din Germania: Mişcarea xenofobă şi islamofobă Pegida va fi monitorizată

antirefugiati PEGIDA

Mişcarea xenofobă şi islamofobă Pegida va fi monitorizată de serviciile de informaţii germane la nivel de land, a anunţat vineri şeful filialei din landul Saxonia a Agenţiei pentru protecţia Constituţiei, numele oficial al serviciului menţionat, transmite dpa.

Potrivit serviciilor de informaţii, Pegida formează ''o componentă inevitabilă a mediului extremist de dreapta''.

Pegida, care a început să se afirme la finalul lui 2014 ca o mişcare de protest împotriva a ceea ce ea considera a fi o islamizare crescută a societăţii germane ca urmare a imigranţilor şi a solicitanţilor de azil, a ''evoluat într-o mişcare anticonstituţională de-a lungul anilor'', a declarat liderul filialei din Saxonia a serviciului de informaţii german, Dirk-Martin Christian.

Fondatorul Pegida, Lutz Bachmann, a anunţat la scurt timp că mişcarea va acţiona în justiţie împotriva deciziei, care permite serviciului de informaţii să strângă informaţii despre persoane selectate conform unor condiţii stricte.

Ministrul de interne din landul Saxonia, Roland Woller, a salutat decizia care ''a întârziat mult'', subliniind că cei care doresc să manifesteze paşnic nu vor fi monitorizaţi în acest fel.

Pegida a devenit cunoscută în Germania şi străinătate prin marşurile sale din Dresda şi din alte oraşe germane către sfârşitul anului 2014. Mişcarea a atins un maxim în ianuarie 2015, când 25.000 de susţinători au mărşăluit la Dresda. Ulterior, Pegida a intrat într-un declin, simultan cu scăderea fluxului de migranţi după vara lui 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.