Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul preşedintelui Germaniei în privinţa Acordurilor de la Minsk

Joachim Gauck presedinte germania

Preşedintele Joachim Gauck a declarat că, potrivit poziţiilor exprimate deja de Cancelarul Angela Merkel şi de ministrul german de Externe, Germania doreşte 'în continuare cu fermitate' ca Acordurile de la Minsk să fie respectate. "Poziţia Germaniei, aşa cum am înţeles din partea Cancelarului şi din partea Ministrului de Externe, este că noi ne dorim în continuare cu fermitate ca Acordurile de la Minsk să fie respectate. Iată de ce nu există niciun motiv de îngrijorare majoră. Dacă citim textele ministrului german al Afacerilor Externe veţi înţelege că nu este vorba de a ne distanţa de cele stipulate prin acordurile încheiate anterior. Partea germană este, la rândul ei, cea care, alături de partenerii săi, s-a luptat pentru existenţa şi încheierea acestor Tratate de la Minsk. Când la prima încercare nu am reuşit, am reluat eforturile şi, iată, deci, am reuşit să finalizăm acest Acord. Este vorba de un conflict care pare greu de a fi rezolvat", a declarat preşedintele Germaniei, luni, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român, întrebat despre subiectul menţinerii sancţiunilor economice impuse Rusiei.

Gauck a adăugat că "trebuie să parcurgem paşi mici, dar vizibili". "Trebuie să ne gândim care sunt aceşti paşi şi nu este însă vorba de paşi care neagă într-o oarecare măsură cele stipulate la Minsk. Am căzut oarecum în această situaţie ingrată de a explica poziţia Guvernului german, însă nu am făcut nimic altceva decât să prezint ceea ce şi eu la rândul meu am citit în presă. Deci, nu pot decât să explic acest lucru aşa cum îl văd eu, fără să divulg vreun secret de stat. Gândiţi-vă la ce spuneam mai înainte. Germania nu fuge. Germania se află pe o cale în care îşi propune să participe la creionarea unei situaţii. Lucru acesta este important de ştiut. Nu trebuie să ne dorim neapărat să păstrăm nişte lucruri care au fost într-un fel sau altul stipulate", a declarat preşedintele Germaniei. Uniunea Europeană ar trebui să elimine gradual sancţiunile impuse Rusiei ca urmare a crizei ucrainene dacă se înregistrează progrese substanţiale în procesul de pace, a declarat duminică ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, transmite Reuters.

Şeful diplomaţiei germane s-a declarat în favoarea ridicării graduale a sancţiunilor dacă guvernul rus demonstrează că îşi respectă partea sa din implementarea acordurilor de pace de la Minsk pentru Ucraina. "O abordare totul sau nimic, chiar dacă sună bine, nu funcţionează", a avertizat el, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.