Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apa Nova București: recomandări împotriva înghețului

Cum suntem în sezonul temperaturilor scăzute, Apa Nova București ne arată cum să ne protejăm de îngheț țevile, contorul sau alte componente ale instalației interioare de alimentare cu apă. Pentru funcționarea instalației este vital ca ea sa fie protejată de îngheț. Înghețarea componentelor instalației poate conduce la întreruperea alimentării cu apă, dar și întreruperea furnizării căldurii.

Conform legislației în vigoare, dacă aveți căminul de branșament în proprietate, este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați protecția și integritatea lui, dar și a contorului de apă și a vanelor.

Citește și: Premierul Mihai Tudose le furnizează material procurorilor DNA! Dezvăluirea INCENDIARĂ făcută, joi, în Parlament

Protecția față de îngheț a contorului de branșament se poate realiza utilizând plăci de poliuretan sau polistiren extrudat. Nu sunt recomandate materiale care absorb umiditatea, precum celebra vată de sticlă, paie, hârtie sau textile.

Nu închideți complet căldura atunci când temperaturile sunt scăzute!

Protejați atât contorul, cât și conductele de expunerea la curenții de aer reci!

Citește și: Primarul Gabriela Firea are propriul ziar! Cine se ocupă de el – a colaborat și în trecut cu edilul Capitalei

Dezghețarea contorului, în cazul nefericit în care a înghețat, se face prin încălzirea spațiului în care acesta este montat. Nu forțați dezghețarea cu flacără sau foc direct, nu turnați nici apă fierbinte peste contor!

Dacă lipsiți de acasă mai mult timp și temperaturile sunt în jurul valorii de îngheț, goliți conductele interioare de apă!

Cum se evacuează corect apa din instalație:

• închideți robinetul de linie aflat după contorul de branșament (este vorba de robinetul situat între contor și conducta din interiorul imobilului);

Citește și: Ordonanța de Urgență pe care o pregătește Guvernul Tudose! Premierul anunță că va REZOLVA „singura problemă reală”

• deschideți în același timp consumatorii de apă (robinetele) de pe instalația interioară pentru ca apa aflată pe conducte să se scurgă;

• deschideți robinetul de golire aflat după robinetul de linie (adică între robinetul de linie și instalația interioară de apă) până când nu mai curge apă, apoi închideți-l la loc;

• odată terminată golirea apei de pe conductele interioare, închideți toate robinetele instalației interioare, pentru a evita o inundare accidentală atunci când veți reveni acasă și veți deschide robinetul de linie.

Aveți acum toate informațiile care vă vor ajuta să traversați sezonul rece fără probleme legate de instalația dumneavoastră de apă.

Citește și: Lovitură pentru mii de pensionari! Din ce motiv STATUL le cere banii înapoi

.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.