Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apa potabilă va fi întreruptă o săptămână în Craiova şi alte 20 de localităţi- Cişmelele vor funcţiona non-stop

www.bzi.ro
apă potabilă

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Craiova şi alte 20 de localităţi din judeţele Dolj şi Gorj, în perioada 26 februarie - 2 martie, din cauza unor lucrări esenţiale efectuate de Compania de Apă Oltenia (CAO) SA pentru Firul II Isvarna - Craiova, aflat în curs de execuţie în cadrul masterplanului de apă din judeţul Dolj, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat de presă transmis marţi de companie, alimentarea cu apă potabilă pe aducţiunea Isvarna - Craiova va fi întreruptă la solicitarea antreprenorului SC Construcţii Erbaşu SA, în vederea executării bypass-urilor aferente contractelor CL19 şi CL20, în localităţile Ţânţăreni şi Plopşoru din judeţul Gorj.

"Este vorba despre lucrări esenţiale în vederea cuplării Firului I existent cu Firul II, care este în curs de execuţie. În plus, având în vedere că este nevoie să se golească conducta de aducţiune, vor fi executate, în acelaşi timp, lucrări de reparaţii, înlocuire vane şi întreţinere, pe tot traseul aducţiunii. Antreprenorul şi-a luat angajamentul că va avea pregătite echipe astfel încât să se lucreze continuu, 24 de ore din 24, iar până la momentul respectiv se execută activităţile de pregătire pe cele două şantiere. Perioada întreruperii alimentării cu apă este 26 februarie 2024, ora 00,00 - 2 martie 2024, ora 00,00", informează sursa citată.

Compania de Apă Oltenia S.A. a anunţat locuitorii încă de acum patru zile, iar marţi a venit cu noi precizări, subliniind că în această perioadă cele trei cişmele publice din municipiul Craiova - de la Şimnic, Făcăi şi Marlorex vor fi alimentate non stop.

Localităţile afectate de aceste întreruperi sunt: Câlnic, Teleşti, Rovinari, Bâlteni, Plopşoru, Ţânţăreni şi Brăneşti din judeţul Gorj, precum şi Filiaşi, Braloştiţa, Scaeşti, Brădeşti, Coţofenii din Dos, Coţofenii din Faţă, Almăj şi Işalniţa, Şimnicu de Sus, Craiova, Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă (Malu Mare), Breasta, din judeţul Dolj.

În municipiul Craiova, în perioada 27 februarie - 2 martie, apa se va furniza dimineaţa şi seara, în intervalul orar 5,00 - 9,00, respectiv 17,00 - 21,00, cu precizarea că la capetele de coloană şi la etajele superioare pot să apară abateri de la acest program. În funcţie de evoluţia lucrărilor, programul va fi revizuit.

Reprezentanţii CAO au mai informat, marţi, că se fac eforturi ca în zona metropolitană, acolo unde există posibilităţi tehnice, să fie furnizată apă după acelaşi program ca în Craiova. Este vorba de localităţile Breasta, Işalniţa, Şimnicu de Sus, satele Podari, Balta Verde şi Branişte din comuna Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă şi Malu Mare.

Compania de Apă Oltenia atenţionează utilizatorii de apă potabilă din zonele menţionate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii, situaţie în care trebuie să evite consumul până la limpezirea apei.

Valoarea totală a proiectului este de 445.831.222 euro, din care 285.275.420 - grant de la UE, 43.630.355 - fonduri de la bugetul de stat, 6.712.362 - bugetele locale, 38.997.484 - cofinanţare a Companiei de Apă Oltenia, iar 71.215.617 euro reprezintă TVA rambursabil şi nerambursabil.

Prin intermediul acestui proiect se vor amenaja peste 25.000 de branşamente, 154 de kilometri de reţea canalizare, 96 de kilometri de conducte de apă, staţii de clorinare şi staţii de epurare a apelor uzate în 23 de unităţi administrative. Totodată, va fi construit cel de-al doilea fir al aducţiunii de la Izvarna, care va avea o lungime de 124 kilometri şi va traversa 16 unităţi administrativ-teritoriale din Gorj şi Dolj, pe traseul Tismana - Rovinari - Ţânţăreni - Filiaşi - Coţofenii din Faţă - Almăj - Işalniţa - Şimnicu de Sus - Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.