Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar dezvăluiri incendiare după tragedia de la 2 Mai. Șeful Europol: 'Șeful serviciului rutier Constanța l-ar fi cunoscut pe tatăl șoferului drogat'

Captură video
vlad pascu masina accident  sofer drogat 2 Mai

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL, a declarat la Interviurile Digi24.ro că tragedia de la 2 mai, în care un tânăr drogat a lovit cu mașina și a ucis doi tineri, a avut loc și ca urmare a procedurilor proaste din Poliție și a lipsei de pregătire din sistem. Andreica mai spune că, potrivit unor informații, tatăl tânărului s-ar fi cunoscut cu șeful serviciului rutier Constanța. Președintele Sindicatului EUROPOL spune că a doua zi după tragedie, la Poliția din Vama Veche a fost trimis un drugtest „că poate reușesc să acopere ce s-a întâmplat.”

Poliția este politizată în proporție de 100%. Este cazul celebru cu „Ziua Z”. Au fost amânate acte de urmărire penală, ca să fie toate prezentate într-o singură zi ca să spună ministrul Vela că e cu ochii pe infractori”, a spus președintele Europol.

El a continuat și a explicat că în cazul de la 2 Mai în continuare nu există suficiente date despre prima oprire a șoferului drogat. Nu se știe de ce a fost oprit și nici de nu i-au fost verificate documentele.

„După care avem acel apel la 112 în care cineva semnala că circulă neglijent, apoi la două ore avem oprirea acelui autoturism de către o patrulă de ordine publică.

Acea patrulă, polițist de ordine publică și jandarm, nu putea să aplice sancțiuni pentru că legea stabilește că polițistul poate să aplice contravenții doar dacă constată prin propriile simțuri.

Această patrulă avea posibiltiatea să îi atragă atenția. Cu toate acestea, vedem că polițiștii nu s-au rezumat doar la asta. Acel polițist a avut un rol activ. A verificat personale din mașină și mașina, a găsit somnifere și o țigară artizanală.

Acel agent de siguranță publică a văzut că conducătorul are doar cartea de identitate. A solicitat lămuriri de la dispecerat să verifice atât persoana cât și detalii despre autoturism, apoi la condus la sediul poliției sub săvârșirea faptei de deținere de droguri de risc”, a evidențiat Cosmin Andreica.

Cosmin Andreica a subliniat și că la fața locului s-a deplasat și șeful serviciului rutier.

„Înțeleg că discuțiile au fost mai ample și că șeful serviciului rutier l-ar fi cunoscut pe tatăl acestui tânăr”.

Șeful Europol mai spune că cei care au fost anunțați demiși, au renunțat la funcție voluntar. Astfel, putem mâine să îi vedem în alte funcții de conducere, a mai spus el la la Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.