Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar lucruri noi despre Anghel Iordănescu: A fost arestat

Lucruri neştiute din trecutul antrenorului român al secolului 20, Anghel iordănescu.

Anghel Iordănescu şi Valentin Ceauşescu au fost arestaţi, la pachet, la Revoluţie, dezvăluie Cristian Gaţu în cartea biografică scrisă de jurnalistul Horia Alexandrescu, sub titlul "Steaua lui Gaţu".

Cristian Gaţu a lansat cartea biografică scrisă de Horia Alexandrescu, denumită sugestiv "Steaua lui Gaţu", în prezenţa a aproape 100 de persoane, colegi de echipă, prieteni şi oficiali ai Federaţiei Române de Handbal. Pe parcursul a 282 de pagini se regăsesc multe amănunte interesante despre generaţiile de aur ale handbalului românesc, dar şi detalii inedite din viaţa clubului Steaua şi a echipei de fotbal, inclusiv faptul că Anghel Iordănescu, actualul selecţioner, a fost arestat, scrie prosport.

Citeşte şi: Performanţă uluitoare pentru Florin Mergea: E în finala Turneului Campionilor

Cristian Gaţu era vicepreşedinte al clubului Steaua şi şef al secţiei de fotbal în 1989.

"Primul semnal mi-a venit de la Iosif Rotariu, care era acasă, la Timişoara, de unde m-a sunat în 16 decembrie '89, întrebându-mă ce facem, dacă trebuie să se prezinte la club, în Bucureşti. I-am spus să stea liniştit acasă, dar situaţia de acolo era deja complicată. A doua zi însă, cred că era duminică, eram împreună cu Tamara (n.red. - soţia lui Cristian Gaţu) la Cercul Militar, luând prânzul cu familia colonelului Gavrilă şi, între altele, am discutat, desigur, despre zvonurile care circulau, că la mijloc ar fi mâna ruşilor, că va cădea Ceauşescu şi va veni Iliescu, că se va da drumul din puşcării tuturor hoţilor etc", a povestit dublul campion mondial la handbal în 1970 şi 1974.

Interesant este faptul că, pe 17 decembrie, Nicolae Ceauşescu era încă şeful statului. Prima apariţie publică a lui Ion Iliescu a avut loc pe 22 decembrie 1989, în studioul Televiziunii Române.

Citeşte şi: Acuze uluitoare la adresa unui primar: A primit şpagă o maşină şi 61 de apartamente

Cristian Gaţu a dezvăluit din ordinul cui a fost reţinut actualul selecţioner al României, generalul Anghel Iordănescu: "...Am dat o fugă până acasă, iar când m-am întors mi-au spus băieţii că, din ordinul colonelului Tănase, de la club fusese luat din bază Puiu Iordănescu şi reţinut, împreună cu colonelul Gavrilă. (...) Atunci avea să fie reţinut şi Valentin Ceauşescu, împreună cu ei doi, prin ordin venit probabil de la minister, presupun că direct de la generalul Militaru, care se instalase deja ministru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.