Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar noi informaţii despre cei care au comandat ASASINAREA lui Plahotniuc: 'Sunt nume sonore'

independent.md
Vlad Plahotniuc

Ministrul de Interne din Republica Moldova, Alexandru Jizdan, a declarat că "numele persoanelor care au comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc sunt cu mult mai sonore decât numele indivizilor reţinuţi săptămâna trecută" concomitent la Chişinău şi Kiev, relatează luni Basarabia.md, potrivit agerpres.

"Noi cunoaştem cine sunt persoanele care au comandat acest omor. Urmează ca noi, prin investigaţiile pe care le vom efectua, să ajungem la ele şi să le tragem la răspundere. Numele sunt cu mult mai sonore decât numele celor reţinuţi. Nu am nicio permisiune să le fac publice, dar locuitorii din Republica Moldova cunosc aceste nume", a declarat Alexandru Jizdan într-o emisiune duminică la postul de televiziune local Canal 2. El a adăugat că pe măsura avansării investigaţiei, opinia publică va afla identitatea celor care au comandat asasinarea lui Plahotniuc care - potrivit afirmaţiilor sale - fusese pregătită minuţios pe parcursul ultimelor luni.

IT-istul rus, bănuit că l-a ajutat pe Trump să câştige alegerile, a fost ARESTAT în Spania

Arsen Avakov, ministrul de interne al Ucrainei, a anunţat la 7 aprilie dejucarea unei tentative de asasinare a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (PD), formaţiunea în jurul căreia este coalizată actuala alianţă de guvernare din Republica Moldova.

La 8 aprilie, autorităţile de la Chişinău au confirmat informaţiile Kievului despre planificarea asasinatului la comandă la adresa lui Plahotniuc. Potrivit autorităţilor moldovene, 17 indivizi implicaţi în acest caz au fost reţinuţi printr-o acţiune comună a forţelor de ordine din Republica Moldova şi Ucraina. Pentru comiterea infracţiunii, comanditarii urmau să plătească executanţii cu 200.000 de dolari, suma de 100.000 de dolari fiindu-le achitată în avans.

Potrivit Deschide.md, ca urmare a percheziţiilor efectuate vineri la Chişinău, au fost depistate şi confiscate arme şi alte obiecte care urmau a fi folosite la comiterea atentatului, între care patru aruncătoare de grenade, două pistoale model CZ cu amortizor, cartuşe, staţii radio, telefoane mobile etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.