DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Apar primele datele oficiale despre șefa ANAF, la trei săptămâni de la instalarea în funcție - Situația este incompletă! Cum arată CV-ul Mihaelei Triculescu

antena3.ro
triculescu-anaf

CV-ul Mihaelei Triculescu (42 de ani), președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost publicat pe site-ul instituției vineri, 25 ianuarie, la trei săptămâni de la numirea din 3 ianuarie. Situația este incompletă: declarația de avere și cea ce interese lipsesc, conform Mediafax.

Din 2016 până la finele anului trecut, șefa Fiscului susține că a activat la propriul cabinet individual de indolvență. Triculescu este practician definitiv în insolvență, începând cu data de 15 septembrie 2016, dată de la care și-a deschis și propriul cabinet în Craiova, potrivit informațiilor afișate de Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). Cei mai mulți practicieni în domeniu își deschid propriul cabinet după cel puțin un an de la obținerea dreptului de practică, mai reiese din datele UNPIR.

Activitățile acesteia din această postură sunt, conform precizărilor din CV, de: coordonare a activității privind procedurile de insolvență pentru companiile aflate în portofoliul, respectiv al debitorilor aflați în procedura insolvenței (perioada de observație, reorganizare judiciară și/sau faliment); asistență și consultanță în domeniul insolvenței și al dreptului societar și comercial.

Escapadele lui Klaus Iohannis la munte stârnesc nemulțumiri. Cum le-a stricat președintele weekendul turiștilor

Triculescu a gestionat, în calitate de lichidator judiciar, mai multe dosare ale unor companii aflate în insolvenţă sau în faliment, cabinetul său de insolvenţă fiind implicat, conform just.ro, în 41 de dosare. Dosarele sunt pe rolul instanţelor din Dolj, Arad, Bucureşti, Olt, Suceava şi Braşov. Aceasta a reprezentat companii aflate în proces cu Oficiul Registrului Comerţului, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Dolj, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, iar firmele au activităţi în turism, agricultură, industrie alimentară, HoReCa, construcţii. În plus, există şi dosare în care a reprezentat companii în cauze în care sunt implicate şi instituţii ale statului.

Printre companiile reprezentate se numără Dalysim Servimpex, cu activităţi în domeniul administrativ, Cosmica Travel, cu activităţi în domeniul turismului, Robelia Impex şi Crinos Impex, cu activităţi în domeniul comerţului alimentar, şi Snail, compania care se ocupă cu creşterea animalelor, aflată în insolvenţă. Alte dosare privesc insolvenţa Vanmoritz Group SRL, companie care activa în domeniul HoReCa sau falimentul Alisor Com SRL, firmă din judeţul Dolj cu activităţi în domeniul construcţiilor.

Triculescu a lucrat cel mai mult timp ca director economic pentru Rophill Com, prima dată nouă ani, între 2002 și 2011, apoi încă patru ani, între 2012 și 2016. Această firmă comercializează diverse tipuri de echipamente pentru instalații sanitare, iar din 2017 a intrat în insolvență.

Peisaj dezolant în București și Ilfov. BILANȚUL pompierilor e crunt: Peste 1.800 de cazuri gestionate, 220 de maşini avariate; se intervine în continuare

În perioada dintre, 2011 – 2012, Triculescu a deținut funcția de director adjunct al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Dolj.

Între 1999 și 2002, aceasta a fost economist la Getrans Suma 2-3 Impex, care a fost închisă la finele anului 2011.

Născută la 3 mai 1976, Mihaela Triculescu a urmat cursurile Facultății de Științe Economice ale Universității din Craiova, între 1994 și 1998, fiind licențiată în Economie si Gestiunea Producției Agroalimentare. Și-a completat aceste studii cu un master în Analiza diagnostic si evaluarea afacerilor, la aceeași facultate, între 2006 și 2008.

În plus, la aceeași facultate a obținut, între 2012 și 2014, un certificat de competențe profesionale ale personalului didactic Nivelul I – II formare Psihopedagogică și două acreditări - CNFPA/ ANC – Certificat manager de proiect și CNFPA/ ANC – Certificat formator.

Mihaela Triculescu și-a mai trecut în CV că vorbește limba engleză la nivel fluent, are permis auto pentru categoria B și știe Microsoft Office Word, Excel, Power Point, Project. De menționat că pachetul Microsoft Office este o suită de programe care cuprinde Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Frontpage și Photo Editor.

În schimb, în CV-ul acesteia nu apare că a fost contabilă la SC Servicii Publice SA, firma de curăţenie a Primăriei Cârcea. Unul dintre reprezentanții acestei comune de 3.400 de locuitori din judeţul Dolj a confirmat, la începutul lunii ianuarie că Triculescu a lucrat acolo, iar pe site-ul acestei primării există documente semnate de noua șefă a Fiscului. De asemenea, CV-ul acesteia nu arată că a fost acționar la vreo firmă, așa cum reiese din datele de la Registrul Comerțului.

Conform Ziarului Financiar, Mihaela Triculescu a fost sau este asociată în mai multe companii printre care Inspire General SRL din Dolj, împreună cu Adriana Cotel, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, precum şi în Angelo Media Soft SRL (activităţi de realizare a soft-ului la comandă), Expert Consult M&M SRL (activităţi de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal), Perfect Balance Profesional SRL (activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management).

CV-ul Mihaelei Triculescu nu a fost încă publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, unde tot Ionuț Mișa este trecut drept președinte al ANAF. În plus, declarația de avere și cea de interese ale noii șefe a Fiscului nu sunt publicate deloc.

În presă au apărut informaţii conform cărora Mihaela Triculescu a fost respinsă de cinci ori, în trei ani, la examenul oral pentru ocuparea unor funcţii de inspector la Antifraudă, în perioada 2014-2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.