Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar primele proteste împotriva unui ministru UDMR

UDMR.ro
UDMR

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, organizarea în 6 aprilie a unui miting protest împotriva actualei conduceri a Ministerul Tineretului şi Sportului şi a politicilor sale "anti-sport". Ministerul este condus de Eduard Novak (UDMR), acesta fiind prima acțiune de protest la adresa unui demnitar maghiar din actualul Guvern.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD

Printre acuzele sindicaliştilor se numără bugetele diminuate alocate de MTS federaţiilor naţionale în anul olimpic 2021.

"Sindicatul Naţional Sport şi Tineret organizează marţi, 6.04.2021, ora 12:00, un miting de protest la Ministerul Tineretului şi Sportului. Ziua Internaţională a Sportului, sărbătorită în fiecare an pe data de 6 aprilie, va fi marcată anul acesta de protestul îndreptat împotriva politicilor anti-sport promovate de actuala conducere a MTS. Bugetele alocate / 2021 - an olimpic, nu asigură nici minimul necesar pentru pregătirea tinerilor şi sportivilor şi nici nu se poate restabili funcţionalitatea bazelor sportive, taberelor şi centrelor de agrement. Revendicările principale: suspendarea dialogului social, lipsa de transparenţă privind descentralizarea, incertitudinea locurilor de muncă, inechităţile salariale, inexistenţa unor criterii în acordarea bugetelor către subordonate / federaţii sportive naţionale, precum şi a premierilor sportivilor, antrenorilor şi colectivelor tehnice; blocarea posturilor vacante, MTS fiind singurul minister care nu scoate posturile la concurs deşi în sistemul bugetar au fost ridicate interdicţiile privind angajările", se menţionează în comunicatul citat.

"Descentralizarea - un proiect ascuns, bazat doar pe interese imobiliare, demers făcut cu dedicaţie şi care va favoriza anumite judeţe. Ziua Sportului îi găseşte nemulţumiţi anul acesta pe toţi cei implicaţi în domeniu: sportivi, antrenori, manageri şi personal auxiliar, sunt reclamate măsurile de suspendare a unor activităţi şi închidere a sălilor, ordinele concepute cu uşile închise şi reglementările scrise de specialişti pe care lumea sportului nu îi recunoaşte. Protestul SNST, un semnal de alarmă cu privire la sărăcia existentă în Sport şi Tineret, măsurile incoerente care duc la scăderea rezultatelor şi la creşterea abandonului sportiv", mai precizează conducerea SNST.

Protestul se va desfăşura cu respectarea Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, a normelor de protecţie sanitară prevăzute în starea de alertă, în condiţii paşnice şi civilizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.