Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar tot mai multe activități de reglementare în jurul criptomonedelor. Oricine a cărui afacere se ocupă de active digitale va trebui să fie atent

bitcoinist.com
taxe impozite criptomonede bitcoin

Întreaga industrie a criptomonedelor se trezește la o nouă realitate. Politicienii și autoritățile de reglementare din Statele Unite au decis să pătrundă în în lumea criptomonedelor care se afla în principal sub radarul lor până acum. Comisia pentru valori mobiliare caută noi autorități care să reglementeze activele digitale ca valori mobiliare; iar proiectul de lege privind infrastructura aprobat de Senatul american include 28 de miliarde de dolari în venituri fiscale din tranzacții criptografice.

Susținătorii dispoziției spun că aceasta va ajuta la reducerea „decalajului fiscal” și va genera venituri noi de aproximativ 28 de miliarde de dolari. În mod specific, dispoziția ar impune ca orice responsabil pentru efectuarea regulată a transferurilor de active digitale în numele altei persoane să fie adăugat la categoria „broker”. De asemenea, ar trebui să furnizeze informații fiscale Serviciului de venituri interne, inclusiv date fiscale la care - așa cum susțin unii detractori - acești noi „brokeri” nu au acces. Susținătorii spun că tranzacțiile cu criptomonede ar trebui raportate și impozitate ca și alte acțiuni tranzacționabile. Oponenții dispoziției susțin că aceasta va include nu numai brokeri, ci și mineri de criptomonede și dezvoltatori de software, creând probleme semnificative pentru întreaga industrie criptografică și împingând inovația din Statele Unite.

Industria criptomonedelor a făcut lobby puternic împotriva provizionului. Un grup bipartisan de senatori condus de republicanii Pat Toomey, Cynthia Lummis și Rob Portman, plus democrații Mark Warner și Kyrsten Sinema, au propus un amendament care restrânge sfera cerințelor de raportare. Respectivul amendament a fost respins, iar dispoziția amplă privind „raportarea terților” a fost inclusă în proiectul de lege adoptat de Senat. Într-un interviu acordat Bloomberg, Lummis a promis să continue, spunând:

„În viitor, în această toamnă, va trebui să fim mult mai proactivi în ceea ce privește definirea termenilor în acest spațiu, astfel încât oamenii să poată inova ”.

Cadrul de infrastructură bipartisan se îndreaptă acum către Camera Reprezentanților, unde reprezentantul Tom Emmer, copreședintele Blockchain Caucus, solicită modificări.

În Congres, comitetele de jurisdicție sunt conduse de catedre energice, sceptici față de monedele digitale și care susțin în general reglementările federale solide. Președintele Comitetului pentru Serviciile Financiare al Camerei, Maxine Waters și președintele Comitetului bancar al Senatului, Sherrod Brown, au organizat audieri la congres pe criptomonede și sunt dornici să organizeze legi noi reglementate.

În iunie, Maxine Waters a anunțat că formează un grup de lucru pentru a aborda preocupările tot mai mari cu privire la criptomonede. Anunțul a venit în timpul unei audieri a comisiei privind monedele digitale. Waters a spus că grupul va lucra „pentru a interacționa cu autoritățile de reglementare și experții pentru a face o scufundare profundă asupra acestei industrii slab înțelese și minim reglementate”.

Senatoarea Elizabeth Warren a apărut ca un lider care solicită o supraveghere sporită și o reglementare din partea Senatului. Într-o scrisoare din 7 iulie adresată președintelui SEC Gary Gensler, Warren și-a exprimat îngrijorarea cu privire la piețele criptomonede și a spus:

„Daunele pentru consumatori ca urmare a acestei piețe subregulate sunt reale și continuă să prolifereze în absența unor reglementări SEC eficiente.”

Ea a întrebat-o pe Gensler dacă Congresul are nevoie să acorde mai multe autorități SEC, astfel încât Comisia să poată „înlătura lacunele existente în reglementare care îi lasă pe investitori și consumatori vulnerabili la pericole pe această piață extrem de opacă și volatilă”.

Gensler a fost în mare parte de acord cu Warren. În scrisoarea de răspuns , el a spus că „investitorii care utilizează aceste platforme nu sunt protejați în mod adecvat”. Gensler a adăugat că SEC are nevoie de „autorități suplimentare pentru a împiedica tranzacțiile, produsele și platformele să cadă între fisurile de reglementare”, precum și „mai multe resurse pentru a proteja investitorii din acest sector volatil și în creștere”.

Gensler și-a reamintit îngrijorările în timpul unui discurs la Aspen Security Forum din 3 august, în care a numit criptomonedele „Wild West”. El a spus că le lipsește protecția adecvată a investitorilor și că „clasa de active este plină de fraude, escrocherii și abuzuri în anumite aplicații. [...] Investitorii nu sunt capabili să obțină informații riguroase, echilibrate și complete. ”

Gensler a spus că jetoanele ar trebui să fie înregistrate și reglementate la fel ca valorile mobiliare unde „se aplică legile valorilor mobiliare”. Această atitudine nu se îndepărtează de predecesorii săi. În 2018, Jay Clayton, președintele SEC de atunci, a declarat Comitetului bancar al Senatului că, în măsura în care „activele digitale precum ICO-urile [ofertele inițiale de monede] sunt valori mobiliare - și cred că fiecare ICO pe care l-am văzut este o garanție - avem jurisdicție, iar statul nostru federal se aplică legile privind valorile mobiliare. ”

Gensler a declarat, de asemenea, că platformele care facilitează „cumpărarea, vânzarea și împrumutul cripto” ar trebui înregistrate și reglementate în temeiul Comisiei „dacă nu îndeplinesc o scutire”. De exemplu, monedele stabile „pot fi societăți de valori mobiliare și de investiții”, ceea ce înseamnă că SEC le-ar aplica „protecția integrală a investitorilor […] și alte legi federale privind valorile mobiliare”.

Fost profesor MIT, Gensler și-a exprimat dorința de a echilibra inovația și protecția investitorilor. Ne așteptăm ca SEC să urmărească cu grijă reguli la nivelul întregii industrii, în loc să promulge politici prin acțiuni de executare. Pe termen scurt, ne-am aștepta la îndrumări oficiale cu privire la activele digitale pe care SEC le va defini drept valori mobiliare și pe ce platforme SEC va revendica jurisdicția de reglementare completă, transmite conitelegraph.com

Având în vedere constrângerile calendarului, în cazul în care Congresul nu adoptă legislație care să răspundă în mod specific cererii lui Gensler, creditorii pot trimite mai mulți bani către SEC, pot oferi îndrumări prin intermediul limbajului Raportului și pot amâna Comisia cu privire la detalii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.