Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apărare INCREDIBILĂ: irakianul care avea o FABRICĂ ILEGALă de arme spune că producea jucării

Adevarul
arma pusca luneta

Pare un argument desprins din filme, însă e cât se poate de adevărat. Cetățeanul irakian prins de oamenii legii că fabrica arme ilegale susține că producea jucării și că nu se pune problema ca el să fi fabricat arme letale. Anchetatorii din Timișoara au însă probe care contrazic apărarea bărbatului.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Poliția a luat evazioniștii cu ASALT - 19 descinderi în Vâlcea

Polițiștii au descoperit un adevărat arsenal militar, 13 arme și zeci de încărcătoare, în urma perchezițiilor făcute în dosarul care îl vizează pe un bărbat cu dublă cetățenie, irakiană și britanică. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al IGPR, bărbatul, bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că deține ilegal asemenea arme și componente, a fost reținut pentru 24 de ore.

În urma perchezițiilor efectuate au fost confiscate două arme letale de asalt, automate, cu destinație militară, susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniție cu capsa percutată – 20 de bucăți, componente confecționate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe și 15 imprimante 3D.

Dosarul vizează un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii au făcut, în acest caz, miercuri, 6 percheziții domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât și la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activități.

„Totodată, în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, bărbatul ar fi conceput și proiectat, arme din material plastic sau polimer, cu caracteristicile armelor letale, de foc, semiautomate folosind echipamente informatice și electronice de proiectare 3D”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.