Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apărarea aeriană rusă ar putea să nu fie pregătită pentru atacurile ucrainene (ISW)

www.reporterntv.ro
antiaeriana

Sistemele rusești de apărare aeriană din regiunea Leningrad nu sunt proiectate probabil pentru a proteja regiunea împotriva atacurilor din sud, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 21 ianuarie.

Terminalul companiei ruse de gaze naturale Novatek a luat foc în portul Ust-Luga din regiunea Leningrad, lângă Sankt Petersburg, peste noapte, pe 21 ianuarie. Greva a fost rezultatul unei operațiuni planificate de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, potrivit unei surse anonime. în agenția citată de Ukrainska Pravda.

ISW a spus că sistemele de apărare aeriană din Oblastul Leningrad ar putea să nu fie bine echipate pentru a contracara atacurile din Ucraina, deoarece nu au fost concepute având în vedere atacurile din sud.

„Rusia și-a organizat istoric de apărare aeriană în zonă pentru a se apăra împotriva atacurilor ipotetice ale NATO”, au scris analiștii.

Forțele ruse construiesc acum un „district militar Leningrad” de-a lungul graniței cu Finlanda pentru a intimida membrii NATO și, eventual, a se pregăti pentru un viitor război cu NATO. Continuarea atacurilor ucrainene asupra activelor militare ruse din regiune ar putea forța Rusia să-și schimbe tactica.

„Loviturile ucrainene din regiunea Leningrad ar putea determina forțele ruse să repoziționeze sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune de-a lungul rutelor de zbor așteptate ale dronelor ucrainene pentru a apăra potențiale ținte de valoare strategică”, a spus ISW.

Yurii Ihnat, un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, a declarat pe 20 ianuarie că sistemele rusești de apărare aeriană sunt suficiente pentru a proteja țintele din apropierea liniilor frontului și în Crimeea ocupată, dar nu și pe cele de pe teritoriul Rusiei.

"Apărarea antiaeriană a Rusiei se rărește. Au umplut linia frontului și Crimeea cu ea (apărarea aeriană). Dar vezi că teritoriul Rusiei nu este atât de plin de echipamente de apărare aeriană", a spus Ihnat.

Lovitura de peste noapte asupra Novatek a făcut parte dintr-un atac coordonat împotriva țintelor militare de pe teritoriul Rusiei, inclusiv a infrastructurii din regiunile rusești Tula, Smolensk și Oryol. Rapoartele privind loviturile împotriva zonelor din spate din Rusia au crescut în ultimele săptămâni, deși Kievul rareori oferă comentarii oficiale cu privire la aceste atacuri.

Potrivit ISW, dacă Ucraina continuă să vizeze zonele din spatele adânci din Rusia, aceasta ar putea „crește presiunea asupra apărării aeriene a Rusiei în general”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.